Diumenge a la tele

IMG_6670.JPGLa vida a la Xina és, entre altres coses, espontània. Arribat el mateix dissabte a Nanjing amb uns quants quilos més després de les vacances de Nadal, la Núria ens rep a l’Alicia i a un servidor amb la següent pregunta:

- Voleu venir a la tele, demà?

Nosaltres, que ens apuntem a un bombardeig, acceptem encantats. El programa el titularem, per entendre’ns, “l’amor és cec”, on la Núria i tres concursants més (tres noies xineses) competeixen per sortir aparellades amb un jove formós a l’altra banda d’una paret des d’on no les veu. El format del programa no té massa complicació i no m’allargaré explicant-lo. Es tracta de preguntes i més preguntes per ajudar al concursant masculí a decidir amb quina concursant es queda. D’altra banda…

Coses a comentar:

 1. Allò diferent ven a tot arreu! Quan vam arribar, l’Alicia i jo ens vam situar al capdamunt a l’esquerra de les grades del públic per tal de fer bones fotos a la Núria. Ràpidament un dels regidors del programa ens va fer seure a primera fila, davant de la càmera per tal d’enfocar les nostres reaccions cada vegada que sortís la concursant estrangera. De fet, vam ser els únics integrants del públic que vam intercanviar impressions amb el presentador durant el programa per defensar la nostra amiga com a millor candidata. Vaja, que el fet que una estrangera participi al concurs és un gran reclam.
 2. Tongo, això és tongo! No val generalitzar, i potser només va passar en aquest programa, però sí, era un muntatge i segurament passa en la majoria de casos. En poques paraules, la Núria té xicot, i l’única raó per la qual va participar va ser pel sobresou i una experiència curiosa. La resta de participants, estudiants de l’escola d’art dramàtic o alguna cosa per l’estil. I per postres, la parella final és parella a la vida real… El resultat: una estona d’entreteniment que és el que la gent busca en aquest tipus de programes, oi?
 3. Sí, als xinesos els agrada el plàstici les coses brillants. Quantes vegades hem anat a un restaurant xinès a Catalunya i hem fet un comentari de l’estil “que carregat” o “que xino”, referint-nos a les coses brillants amb aspecte plasticós. Doncs bé, segons la meva primera experiència en una programa de televisió a Nanjing, la tendència es confirma: colors llampants que no empasten, llums de colors, flors de plàstic i sorolls estrambòtics de fons. Tot un espectacle pels sentits!
 4. Mitjana del públic: 65 anys. Sí, igual que passa a casa nostra, el públic dels programes de la tele a Xina, o almenys d’aquest tipus de programa, són avis jubilats. Per altra banda, i sense classificar-ho com a millor o pitjor, el públic del plató a Nanjing es pren això d’anar a la tele d’una altra manera, crec jo… Si analitzem el públic de qualsevol programa de les nostres cadenes nacionals, qui més qui menys intenta fer goig per si la càmera l’enfoca en algun moment de la retransmissió. No m’atreviria a criticar la vestimenta de ningú perquè, primer, per gustos, colors, i segon, potser el que jo entenc per arreglar-se per sortir a la tele és diferent a la Xina… Ara bé, quan t’adones que la dona del teu darrera va descalça i s’està fent un auto-massatge a les cuixes, i la del costat s’ha portat el “termo” amb el te i la bossa de pipes i comestibles varis, la cosa canvia. El públic estava, mai millor dit, com a casa!

En resum, una tarda d’allò més entretinguda i divertida. La Núria no va guanyar perquè així estava pactat, tot i que segurament tant a ella com al seu xicot ja els sembla bé. Per altra banda, la popularitat que desperta la presència d’estrangers als programes televisius ens ha presentat a l’Alicia i a mi l’oportunitat de participar en properes edicions o altres programes. Qui sap, potser això és el començament d’una gran carrera… (si us plau, llegiu to irònic).

Us deixo amb unes quantes imatges.

IMG_6707.JPG IMG_6678.JPG IMG_6696.JPG IMG_6708.JPG

4 comentaris

 • Neus Barberà

  10/01/2011 19:59

  Primera notícia de la gran aventura televisiva! Us apunteu a tot!! Teniu el video gravat, per cert? A vore qui és el següent en sortir a la tele! Records!

 • núria nurixi

  11/01/2011 11:10

  Tindrem lo vídeo quan facen la retransmissió per la tele :) Ja el penjarem!! ^^

 • Jordi Tordera

  11/01/2011 11:12

  Wohooooooooo! :)

 • Inma

  13/01/2011 16:48

  jajajajaja, pero y esto???
  jaajajjaajaja !me lo he perdido! ;(
  queremos ver el vídeo ya!!

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús