A la cuina: raviolis xinesos

IMG_7059.jpg

jiaozi

Poques coses defineixen tan bé la cultura d’un país, societat o territori com la seva cuina. Avui us proposo agafar davantal i corró i anar cap a la cuina. Prepararem un dels plats més típics de la Xina. Un habitual a les cases i restaurants xinesos fàcil de preparar, però entretingut: els raviolis xinesos o jiaozi (饺子). La recepta que us presento és del nord, de Shenyang, i al mini vídeo explicatiu podreu veure com treballar la massa i fer els jiaozi que vam degustar durant la revetlla de l’any nou xinès.

Per a 4 persones

Ingredients:

Farcit
200 g de carn picada de porc
100 g de gamba pelada i bullida.
100 g d’all tendre (la nostra versió del jiucai que veieu a la foto i al vídeo)
1 ou (opcional)
1 oli de sèsam (el que creguem necessari segons gust)
1 1/2 cullereta de gingebre picat, salsa de soja, pebre molt i un punt de sal

Massa
4 tasses de farina
3/4 de tassa d’aigua

Salsa
4 grans d’all
4 cullerades de salsa de soja
4 cullerades de vinagre
1/2 cullerada d’oli de sèsam

IMG_7016.jpg

clica imatge per veure vídeo

Preparació del farcit:
Posem la carn ja un punt saltejada en un recipient juntament amb amb l’all tendre tallat ben petit, les gambes, l’ou, la salsa de soja, l’oli de sèsam, el pebre i la sal. Ho remenem fins aconseguir que quedi un farcit ben repartit i homogeni.

Preparació de la massa:
En un recipient evoquem la farina i afegim l’aigua a poc a poc mentre anem remenant. Cal remenar fins que quedi una massa consistent i homogènia però tova. Amb les mans s’arriba més fàcilment a la textura desitjada. Cal deixar reposar la massa una estona perquè s’acabi d’estovar.

Farcit dels raviolis:
Enfarina una taula o una fusta on puguis treballar la massa. Amassa la pasta fins a formar un rotlle d’uns 2cm de diàmetre. Llavors talla el rotlle aproximadament cada dos centímetres. Enfarina les porcions i seguidament aplana-les amb la mà per obtenir una forma circular. Acaba d’aplanar-les amb el corró fins aconseguir una fullola esfèrica i fina. Agafa una de les fulloles i posa-hi una cullerada de farcit. Tanca-la en forma de mitja lluna i assegura’t bé d’apretar les vores perquè quedi ben tancat. Per aconseguir la forma xinesa tradicional fes clic al vídeo.

Posa una olla d’aigua a bullir amb un punt de sal. Quan comenci a bullir afegeix els raviolis removent-los suaument per tal que no s’enganxin. Deixa’ls bullir durant 10 segons y llavors afegeix mig got d’aigua freda. Espera que torni a arrencar el bull i al cap de 10 segons torna a afegir mig got d’aigua freda. Repeteix aquest procediment tres cops i llavors ja pots colar els raviolis.

Preparació de la salsa:
Barreja la salsa de soja amb el vinagre i l’oli de sèsam. Un cop barrejats afegeix-hi els grans d’all prèviament picats.

Menjar els jiaozi amb bastonets o no ho deixo a les vostres mans, només espero que ho proveu i que els disfruteu.

Bon profit!

1 comentari

  • eva tordera

    17/02/2011 18:31

    Quina bona pinta que fan! A veure si aquest cap de setmana ens decidim i provem aquesta recepta! Felicitats pel vídeo!

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús