Drets Humans: el joc de la patata calenta

patata.jpg Avui llegia al New York Times un article que porta per títol: Xina, els Estats Units acusats de violació de drets.

Segons aquest article la Xina acusa, en un informe, els Estats Units de promoure la llibertat a Internet per tal de soscavar altres països mentre duen a terme una campanya contra la pàgina d’Internet anti secretisme, Wikileaks. Aquest informe també critica als Estats Units en termes de falta de vivenda, delinqüència violenta, la influència dels diners sobre la política i el gran nombre de baixes civils a Iraq i Afganistan.

I què voleu que us digui, doncs que és cert, que l’informe té tota la raó. Però és una pena que aquest recopilatori d’acusacions sigui una mera refutació a l’avaluació anual del Departament d’Estat que era, com sempre, molt crítica amb el règim xinès.

Total, qui té raó? Doncs tots… Qui fa alguna cosa per posar-hi remei? Doncs cap, evidentment… I ja no sé si el segle XXI és com molts diuen el segle de la desinformació o el segle de la sobre informació. Hem arribat a un punt que sembla ser tot tan evident, i a tothom li és tan senzill ensenyar els draps bruts dels altres, que l’estratègia més utilitzada és la del joc de passar-se la patata calenta. Al final, mentre s’acusen els uns als altres, el que deu ser realment important no se sap, els Estats Units fan i desfan com sempre han fet i si jo escric coses com revolució, Ai Wei WeiTian An Men en aquest blog, el més probable és que al cap d’un minut d’haver-ho publicat no pugui accedir a l’enllaç. Algú em pot dir com ho hem de fer?

 

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús