De Xangai a Munic

 

Coses de la globalització… Un bon dia un catalanet va deixar la plana de Vic per anar a descobrir la Xina i escriure sobre les seves històries 3 delícies. Tres anys més tard és la Xina qui l’expatria a terres alemanyes, a Munic. I heus aquí la raó de l’absència al blog. Després d’aquest temps de trespàs certes coses romanen iguals: l’aventura continua, des d’Alemanya. La relació amb la Xina també, ara per feina… Altres coses no ho són tant de clares: d’entrada em sembla que no hi pot haver dos països més diferents que el gegant asiàtic i el país germànic. Però per què són tan diferents? Ho són realment? Per començar a conèixer i descobrir diferències, us deixo amb unes quantes imatges de l’enginyosa sèrie info-gràfica de l’artista i dissenyadora gràfica Yang Liu. Liu ha passat gran part de la seva vida entre els dos països, i aquesta sèrie és un resum genial de com es diferencien, a grans trets, les dues societats. Personalmente, crec que l’ha clavat… Comencem per aquí doncs. El blau representa la societat alemanya i el vermell la xinesa.

 

Percepció els uns dels altres

 

Fent cua

 

Puntualitat

 

Opinió

 

Resolució dels problemes

 

Estats d'ànim

 

Contactes

 

En trobareu la resta a la seva pàgina web o buscant Ost trifft West a qualsevol cercador.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús