Lloret de Mar, 7 nits a partir de 175 euros.

Quan ets fora de casa, veure publicitada la teva terra il·lusiona. Gairebé sempre…

Durant anys tots hem relacionat, malauradament,  Lloret de Mar amb el turisme de borratxera. Turisme sovint d’Alemanya i Anglaterra. Ja fa temps que veïns i Ajuntament intenten canviar aquesta imatge del municipi, i l’any passat, després dels aldarulls del mes d’agost, l’Ajuntament va aprovar un paquet de mesures per millorar la seguretat ciutadana, la qualitat i la imatge turística de Lloret.

Promoció Lloret a Munic

Desconec si amb tan poc temps la població ha notat ja alguna millora. Suposo que serà millor esperar a l’estiu, que és quan arriba l’esmentat turisme de borratxera, per veure si aquestes mesures tenen algun efecte o no. En qualsevol cas, avui m’he trobat amb aquest cartell en un dels tramvies de Munic… I el cartell no pot ser més clar: 7 dies a Lloret de Mar a partir de 175 euros, amb el bus d’Alemanya a Lloret inclòs, i una fotografia on només hi surten joves… És injust generalitzar. Som molts als que ens agrada i, si podem o perquè no podem més, optem per viatjar amb un pressupost així reduït, i no formem part del turisme de borratxera. Però sovint els tòpics amaguen certa veritat, i aquest tipus de publicitat, un viatge en bus d’Alemanya a Catalunya, i 7 dies de platja per aquest preu, atrau a un tipus de turisme molt específic… Potser les mesures que aplicarà l’Ajuntament aniran més encaminades a controlar aquest tipus de turisme i a fer respectar l’ordre públic (seria interessant que si algun lloretenc llegeix l’article donés la seva opinió o coneixement del tema), i veient aquest tipus de cartell, segurament els farà falta. També és cert que en moments de crisi no es pot fer un lleig al turisme, però aquest cartell m’hi ha fet pensar. Pot canviar Lloret la seva imatge amb ofertes així? Es pot intentant controlar aquest tipus de turisme un cop ha ja arribat? O bé seguirà tot igual?

Jo per si de cas a l’estiu no trobo una bona oferta d’avió per tornar a terres catalanes ho tindré present. Sempre puc agafar el bus i passar uns dies a Lloret abans d’arribar a la plana, que a la Costa Brava s’hi està molt bé.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús