Un diumenge berlinès

[youtube djsAduducm0]
Menschen am Sonntag (Gent en diume
nge, 1930), de Curt i Robert SiodmakComença un diumenge com qualsevol altre a la ciutat. El sol ha aconseguit fer-se un forat entre tants dies d’ennuvolat novembre per regalar-nos una estona de sol en un cel encara mig enterenyinat, el cel sobre Berlín. Aquest últim diumenge de novembre els berlinesos aprofitaran per ultimar els preparatius pels propers tres advents que ens esperen fins Nadal, penjaran la decoració nadalenca i posaran espelmes vermelles envoltades de branquetes d’avet sobre la taula. A mitja tarda i abans de fosc sortiran al carrer, immunes a les gèlides temperatures, i aniran a veure la família o els amics per prendre cafè i pastes. Serà un dia tranquil i assossegat, com qualsevol altre final de setmana.

Per alguns berlinesos d’adopció, però, avui és un dia decisiu. Estem pendents del futur del nostre país. Alguns s’acostaran a l’embaixada de l’Estat que ens diu representar i deixaran un paperet dins una urna transparent; d’altres van enviar el seu vot per correu ja fa dies. A final de dia, ens reunirem a la delegació del govern i ens deixarem escalfar per una TV que, fent alhora de llar de foc i de bola de cristall moderna, intentarà desxifrar-nos un ball de dades que ens reconfortaran o ens deixaran preocupats. També obrirem l’ordinador, és clar, i ens connectarem a aquest nou diari de nom immediat preguntant-nos si ens ajudarà, ni que sigui una mica, a entendre el món i que el món ens entengui a nosaltres.

Serà una llarga vetlla, per la colònia catalana de Berlín, anímicament desdoblada en un diumenge tan especial com aquest: el cap a Catalunya i el cor a Berlín. (I al revés.)

9 comentaris

 • Pau Serra Bou

  28/11/2010 14:27

  Enhorabona Guim! Té molt bona pinta…T’anirem seguint!

 • Tweets that mention Un diumenge berlinès – Ara.cat — Topsy.com

  28/11/2010 18:34

  […] This post was mentioned on Twitter by iona manyoses, Guim Bonaventura Bou. Guim Bonaventura Bou said: "Un diumenge berlinès" primera entrada del nou bloc de Berlín del #diariARA http://j.mp/hs27fH […]

 • Ferran Garcia

  28/11/2010 19:39

  Aviam se els berlinesos d’adopció acabeu amb el mateix gust de boca que els catalans que ho vivim en persona. Poden ser unes eleccions històriques que obrin pas cap a un nou camí!

 • Àngels

  28/11/2010 22:26

  Guim, molt bé, endevant i felicitats.

 • Guim Bonaventura

  29/11/2010 1:44

  Gràcies Pau, Iona i Àngels!
  Ferran: la distància no ens ho fa viure menys, ans el contrari!

 • Anna Burrell

  29/11/2010 16:01

  Bé pel blog! endavant!

 • Caterina VIguera

  29/11/2010 17:10

  Guim, encertadíssim l’ambient que descrius. Feliciitats ,, això és un èxit!

 • Martí Estruch

  30/11/2010 13:35

  Enhorabona, Guim! Content de llegir-te.

 • Elena Jardi

  09/12/2010 0:13

  Un bon article, Guim. Fins aviat.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús