Retrats de Berlín: Silvia

Silvia

Llençada i atrevida, usa un to irònic i fa molta broma, però és seriosa i transcendental quan cal. Amb Silvia (24) podem parlar alemany, anglès, català, italià i castellà; tot i així, de vegades no trobem la paraula adequada i ens n’hem d’inventar de noves. Italiana de Roma, estudia Ciències Polítiques en Relacions Internacionals; ha estat a Berlín des de maig fins a novembre amb una beca per escriure la seva tesi: el rol dels EUA en el procés de la reunificació d’Alemanya.

De la ciutat l’enamora la gent, el respecte i la llibertat, la manca de prejudicis. Hi troba les mateixes possibilitats que altres capitals europees però sense ser tan complicat com al sud (és radicalment pessimista en les qüestions italianes) ni tan indiferent com al nord. Li agrada especialment la barreja d’ambients de ciutat i poble que es viu als barris. Evidentment, però, troba a faltar el sol i el contacte social, que hi hagi més barreja entre la vida social i la laboral o d’estudis: més vida comuna davant l’individualisme nòrdic. Actualment ha tornat a Roma a acabar la tesi però ja té planejat tornar al març per una llarga temporada, per assentar l’alemany i conèixer millor la ciutat.

4 comentaris

 • Joana Bernabeu

  03/12/2010 11:05

  Ja ho sabeu que aquest diari tan ben fet no té diners per pagar més enllà de les nòmines de gener?

 • Xavier Gómez

  03/12/2010 16:21

  I a mi no m’hi faràs sortir???

  Que maca la Silvia!!! :D

 • Bonhot

  03/12/2010 17:07

  :) La foto l’has fet tu?

 • muriel villanueva

  07/12/2010 20:48

  Això de les llengües em va passar fa poc amb una noia francesa, a Finlàndia, i és fantàstic; trenca allò de sentir-te incòmode amb algú quan has de canviar per força, no sé, una total llibertat per trobar el matís de cada frase.
  Gràcies per compartir-ho:)
  Passa-t’ho bé i escriu força!

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús