El sistema de recuperació d’envasos (i 3)

rogermelcior.cat

Acabo la sèrie d’articles sobre el sistema de reciclatge d’ampolles alemany fent referència a l’article que Roger Melcior va escriure sobre el sistema usat a Finlàndia.
Melcior destaca que aquest és el país amb una taxa de reciclatge més alta d’Europa (un 98%) i que, a diferència d’Alemanya, les llaunes també són gravades per aquest dipòsit, al qual s’hi han adscrit pràcticament totes les marques.

Roger Melcior és estudiant de Ciències Polítiques i de l’Administració a la Universitat Pompeu Fabra. Interessat en política, gestió i polítiques públiques, les eines TIC 2.0, les infraestructures –sobretot ferroviàries– i tot allò relacionat amb la llengua catalana. És impulsor del portal Rodalia.info. El podeu seguir a Twitter.

Aquest sistema de reciclatge d’envasos és només un dels molts aspectes que caracteritzen el model de sostenibilitat alemany; sens dubte se n’hauran d’abordar d’altres. Deixeu un comentari si creieu que ha quedat algun detall per aprofundir-hi, intentaré tractar-ho en futurs articles; i no dubteu a compartir informacions similars que enriqueixin el debat sobre com millorar el tractament de residus a casa nostra.

En les últimes setmanes m’han arribat algunes informacions referents al sistema de recuperació d’envasos que es fa a Alemanya, en aquest seguit d’articles us en faig ressò: 1, 2 i 3.

2 comentaris

 • Berni

  21/01/2011 9:52

  Sèrie d’articles molt interessant!
  A veure si s’obre un debat sobre el tema a Catalunya, perquè pel que sembla estem ben enganyats amb tant container i tant camió de reciclatge…

 • Gelet

  21/01/2011 11:10

  I més si saps que no tenim capacitat de reciclar tot el que separem i ho acabem llençant tot en el mateix munt de merda.No parlo dels particulars si no dels que recullen la brossa.Molt bons els articles.penso que aquests sistemes incentiven més que no pas el nostre.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús