Retrats de Berlín: Anneke

Anneke i Nele

Nele Julia, amb un any acabat de complir, ens observa tranquila amb els seus ulls profunds des de la seva cadireta mentre conversem. Ella és una de les raons que va tenir Anneke (32) per venir a Berlín, l’altre és el seu home. Parla un alemany ràpid però comprensible, amb un deix d’accent holandès. És atenta i divertida, de somrís fàcil.

Assessora de comunicacions, procedent d’Amstelveen, una petita ciutat de la vora d’Àmsterdam, ha viscut i treballat a França i una llarga temporada a Brussel·les. A causa de la seva parella, fa anys que visita Berlín, del què li agrada especialment l’espaiositat, la verdor i la tranquil·litat –sobretot comparat amb la capital de la Unió Europea. S’hi sent molt a gust amb la gent i perquè és ideal per a nens (“kinderfreundlich”). A part de la família i amics, troba a faltar les distàncies curtes que li ofereixen les altres ciutats, on tot queda més a prop. Per ara, assegura que porta massa anys de trasllats i que li agradaria quedar-se una temporada aquí, però en un futur ja es veurà.

Etiquetes ,

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús