Mirades furtives

Has vist mai una persona al metro que t’agradaria tornar a trobar? Una mirada massa llarga a l’autobús, un somriure abans de baixar del tramvia, un últim cop d’ull abans que marxés el tren…?

La companyia de transports públics de Berlín, BVG, va posar en marxa fa quatre anys al seu web el servei Meine Augenblicke, literalment, “els meus moments”, però la paraula Augenblick està formada a la vegada per vista (el sentit, Auge) i mirada (Blick). Aquesta pàgina facilita retrobar-nos a través de la xarxa amb la persona que hem vist al transport públic, que ens ha caigut en gràcia i que ens agradaria tornar a trobar.
El sistema és molt senzill: la persona que vol retrobar-se amb el seu amor furtiu deixa un missatge en un fòrum detallant el mitjà de transport, la línia i l’hora aproximada de la trobada; aquí descriu qui és ell o ella, a qui cerca i en quina situació es veuen per tal de poder-se reconèixer. Per si no ens és fàcil escriure el missatge, la BVG també dóna alguns consells per tal de fer-nos entenedors i atractius.
En cas que es trobi un anunci que creiem que ens descriu hem d’enviar un missatge de resposta i la companyia s’encarrega de posar-nos en contacte.

Per tal d’evitar que aquest servei derivi en un descontrol de missatges perversos i ofensius, la BVG vigila els anuncis i informa clarament de com actuar en cas de ciber-assetjament. A més, per usar el sistema cal estar registrat a la pàgina de la companyia, protegint així les dades personals, i els missatges són signats amb pseudònim.

Actualment la pàgina Meine Augenblicke recull gairebé 10.000 anuncis, si volteu sovint per Berlín entreu a comprovar si algú us cerca!

Etiquetes , , , , ,

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús