Un dictador a la moda

(He retirat la imatge provinent de www.hipsterhitler.com perquè alguns navegadors consideren que distribuieix malware –cosa que no crec que sigui veritat. Si voleu veure el contingut de hipsterhitler.com haureu d’acceptar l’advertència del navegador)

Un dels pitjors genocides de la història dalt una bicicleta de pinyó fix? El teoritzador de la guerra total tocant Heart skips a beat en morse? Hitler jugant al Pacman?

Revisitar amb humor les figures de l’horror i la mort no és fàcil i sempre aixeca veus en contra. Uns joves de Nova York que firmen amb les sigles JC i APK s’hi han atrevit agafant el dictador occidental considerat més sanginari i convertint-lo en un hipster, un home cool que segueix les últimes tendències i gasta un sentit de l’humor massa refinat per als seus camarades, la “ironia definitiva”.
Tal com expliquen els seus autors, “Hipster Hitler nasqué una nit fosca i irònica en la qual Mart s’alineà perfectament amb la botiga American Apparel del carrer North 6th a Williamsburg, Brooklyn.” Segurament, no podia ser d’altra manera. “Si teniu preguntes, suggerències, feedback o amenaces de mort envieu-les per correu electrònic,” diuen al seu web.
A part dels còmics, els autors també tenen una botiga de samarretes, xapes i pòsters.

En aquesta pàgina que de ben segur no agrada a tothom s’hi poden trobar gags surrealistes on Goebbels, Rommel o Stalin entre d’altres s’han d’entendre amb un Hitler obsessionat amb no contaminar, que mostra el seu antisemitisme posant la creu de David del revés o que ha inventat un raig mortal que “jutja silenciosament els gustos de l’enemic fins que aquest senzillament mor de vergonya.” A més, aquest Führer sempre vesteix samarretes amb subtils jocs de paraules. Com diu el Hitler: “I fucking love juice.”

 

Gràcies a T. i H. per la recomanació.