Alemanya contra Facebook, la privacitat en qüestió

A Alemanya, la privacitat i la seguretat de les dades personals dels usuaris d’internet és un tema delicat. Després dels problemes que tingué Google per engegar el servei Street View, de les crítiques (en alemany) que va rebre Apple quan es descobrí que els iPhone emmagatzemaven informació geogràfica i dels recels que hi havia en contra del cens organitzat pel mateix govern federal, l’atenció ara es centra en Facebook.

En concret, el que no ha agradat al Comissionat per a la Protecció de Dades d’Hamburg és el nou sistema de reconeixement automàtic de cares amb el qual la xarxa social pretén facilitar l’etiquetatge en les fotografies. Segons el diari alemany escrit en anglès The Local, “encara que els usuaris poden optar per no usar el servei, això només evita que Facebook els identifiqui, però no n’atura l’emmagatzematge de dades.” La prestació va començar a funcionar als Estats Units a finals d’any passat i s’ha d’anar aplicant als altres països de manera progressiva.
Segons el comissari de Protecció de Dades Johannes Caspar, si Facebook manté aquesta opció al país l’Estat podria emprendre accions legals en contra de la companyia que podrien incloure una “multa de fins a 300.000€.”

La xarxa social també va ser criticada recentment a Alemanya per les festes massives que s’han organitzat aprofitant esdeveniment personals d’usuaris que no els havien configurat com a privats. Diversos polítics han demanat més control policial i, fins i tot, que els convocants de l’esdeveniment –molts cops adolescents que no dominen els paràmetres de seguretat del web– paguin el desplaçament d’agents. Així mateix, pretenen que una nova unitat policial vigili les xarxes socials per preveure casos com aquests.
Un dels esdeveniments més sonats fou el que es visqué a Hamburg el passat juny: més de 1.600 persones es presentaren a una festa d’aniversari d’una noia de 16 anys. L’esdeveniment acabà amb onze detinguts i molts danys materials.

 

Etiquetes

1 comentari

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús