Matriculació festiva a la Humboldt-Universität

Feierliche Immatrikulation der Humboldt-Universität zu Berlin

Dilluns 17 d’octubre el doctor Jan-Hendrick Olbertz, rector de la centenària Humboldt-Universität zu Berlin, va donar inici al curs 2011-2012 amb la matriculació festiva. L’acte, que es va fer a l’Auditorium Maximum, va ser sobri i formal, com l’edifici que l’acollia.

Acompanyat del xilòfon d’Oli Bott, el rector Olbertz va felicitar els nous alumnes i els va animar a dedicar-se amb força a la carrera remarcant que “estudiar és invertir el propi capital en el futur.” El rector va descriure les classes com un “diàleg” que ha de fomentar l’estudi científic a tots nivells.
Després del discurs inaugural, dos estudiants van firmar la matriculació simbòlica en un llibre gros i antic: “d’aquí cent anys, quan els historiadors trobin aquest llibre, pensaran que la Universitat de Humboldt només tenia dos estudiants,” va bromejar Olbertz. A més, també hi va haver discursos dels representants de l’assemblea d’estudiants i es van concedir els Premis Humboldt, que destaquen treballs acadèmics dels estudiants de la universitat.

El curs 2011-2012 a la Humboldt-Universität zu Berlin (HU, com se li diu aquí) compta amb prop de 30.000 estudiants i s’allargarà fins a mitjan juliol.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús