Fent xarxa graf a Berlín

Berlin Graph Coding Dojo, 1st Meeting 5

Des de fa unes setmanes, Berlín ja compta amb el primer grup d’usuaris de Graf, que vol reunir periòdicament experts, aficionats i principiants d’aquest llenguatge de programació per intercanviar experiències i aprendre’n mútuament.

Les trobades d’usuaris neixen amb el desenvolupament de la informàtica: des de l’època dels grans ordinadors fins a l’actualitat grups de gent amb un interès comú es troben de forma periòdica per “comentar la jugada”. Aquests tipus de trobades es dóna majoritàriament per temes tecnològics, tot i que n’hi ha de molts altres temes.
En la primera trobada del grup Graf de Berlín es va parlar sobre les bases de dades NoSQL i, especialment, sobre les bases de dades en forma de graf (xarxa), que actualment creixen exponencialment amb cada cop més dades a guardar i també més dades a processar.

L’exemple més clar de bases de dades graf són les xarxes socials, on hom estableix una xarxa d’amistat, interessos i dades comunes. Aquesta gran quantitat d’informació és emmagatzemada i tractada a partir de nodes i arestes (la connexió entre dos nodes), que permeten un processament més ràpid i eficient. Aquestes xarxes, però, també es poden usar en casos tan diferents com els dispositius GPS, que instal·lats en un cotxe és capaç de calcular el camí més ràpid a la destinació.

La primera trobada, que va tenir lloc a finals d’octubre, va reunir una vintena d’usuaris a les oficines de co-treball CoUp. Si voleu estar atents a les novetats de Graph Dojo Berlin podeuseguir el grup de Google o seguir en Pere Urbon, organitzador del grup, a Twitter.

 

Article escrit amb l’ajuda de Pere Urbon.

2 comentaris

  • Angels Ginesta i Vicente

    13/11/2011 23:46

    Fem xarxa

  • hiulit

    01/12/2011 16:25

    Fes més entrades! :P

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús