Nationalsozialistischer Untergrund, recull de premsa

Tal com vaig destacar a la secció Crònica Berlín (44’20”) del programa Directe 4.0 (cada tarda a Ràdio 4) el passat dijous, el recent descobriment del grup terroristes neonazi Nationalsozialistischer Untergrund (Nacionalsocialistes Clandestins) ha generat gran polèmica a Alemanya.

El grup hauria estat actuant impunement al llarg de deu anys, assassinant 10 persones (8 immigrants d’origen turc, 1 d’origen grec i una policia) i robant una quinzena de bancs, a més d’alguns atemptats amb explosius. La policia havia atribuït fins ara els casos a màfies turques. El que més ha xocat a la societat alemanya és la inoperància dels serveis secrets, que compten amb una àmplia xarxa d’informadors infiltrats en grups extremistes però que no havien pogut establir cap relació entre els neonazis i els atemptats, i la més que probable implicació d’un agent en la trama.

Aquestes setmanes, la premsa alemanya és un degoteig constant d’informacions del cas que va traient a la llum els aspectes més vergonyosos de l’actuació de les autoritats.
Aquest n’és un recull:

2 comentaris

 • Guillem Aranda

  07/12/2011 12:33

  Els serveis secrets de la República Federal Alemanya han estat infestats de nazis des de la seva fundació després de la guerra. Fer neteja no era convenient durant la guerra freda. Aquí a Alemanya el discurs polític és molt teatral però en realitat, i encara que sembli mentida, pocs s’han sorprès dels lligams entre (neo)nazis i serveis secrets.

 • Jaume Badalona

  07/12/2011 13:26

  I curiosament de tot això la premsa d’aquí no n’ha dit gaire cosa, oi? (Ni tan sols l’Ara).

  Felicitats pel blog. Hi ha possiblitats de subscriure’s a les entrades?

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús