Spanair tanca – nota des de Berlín

Davant el tancament de Spanair, la connexió aèria directa Berlín–Barcelona torna a quedar reduïda a dues ofertes: AirBerlín i easyJet.

La companyia alemanya ofereix un servei de qualitat (equipatge i menjar inclòs) però a un preu elevat i, a voltes, amb escala a Ciutat de Mallorca, on tenen la seu del sud d’Europa. Opera des de l’aeroport de Tegel (fins al seu tancament el juny d’aquest any).
També cal esmentar que la companyia no usa el català en les seves comunicacions i, malgrat el canvi de president l’estiu passat –l’anterior s’havia manifestat més d’un cop obertament i directament en contra d’adoptar-lo–, no sembla que hi hagi passos en aquest sentit.

La companyia anglesa té preus baixos (encara que no tant com per altres rutes des de Barcelona i sempre depenent de les dates i l’antelació) però sense comprendre ni maleta ni menjar ni recàrrec de la targeta de crèdit – però sí nombroses interrupcions publicitàries-comercials durant el vol. A més és prou coneguda pels problemes de retards, cancel·lacions i avaries que la caracteritzen, tot i que s’ha de reconèixer que últimament han millorat molt el servei. Opera des de la terminal B de l’aeroport de Schönefeld (actualment en ampliació).
Aquesta operadora tampoc usa el català en les comunicacions, si bé sí que té el web en aquesta llengua.

Els catalans (o barcelonesos) berlinesos d’adopció podem lamentar la desaparició de la ruta, ja que, en general, Spanair estava oferint un bon servei a preus ajustats i amb una freqüència prou bona. A part de preocupar-nos pel tancament (articles Vicent Partal i Albert Sáez) de la companyia catalana esperem que altres companyies s’atreveixin a oferir la ruta per donar-nos més possibilitats de transport.

 

Altres opcions de connexió entre el nostre país i la capital germana són les rutes a València, Alacant, Eivissa i Maó, a més de l’esmentada a Ciutat de Mallorca, d’Air Berlin; i les connexions a Eivissa i Ciutat de Mallorca d’easyJet. Pels més estalviadors i pacients, Ryanair porta des de Girona fins Magdeburg (a dues hores de tren de Berlín).

4 comentaris

 • Santi

  06/02/2012 10:44

  Qui es va mostrar contrari a l’ús del català a la companyia va ser Joachim Hunold, que des de l’any passat ja no és el president d’Air Berlin. L’actual president (des de l’agost de 2011) és Hartmut Mehdorn.

 • Guim Bonaventura

  06/02/2012 16:44

  Fas bé de dir-m’ho, Santi, la veritat és que no n’estava al corrent. Ho corregeixo.

 • Ramiro

  04/03/2012 10:14

  Ara també hi ha vueling fent vols directes. Nosaltres sempre que anem a Barcelona, encara que amb escales, intentem volar amb Swiss. Preu mes o menys igual que easyjet pero el servei es inmillorable.

 • Guim Bonaventura

  04/03/2012 19:23

  Tens raó, Ramiro: després que Spanair anunciés la fallida –i abans que Voling mateix confirmés que faria la ruta– ja es van veure avions seus a l’aeroport de Berlín. Començarà a operar oficialment, però, a partir del 25 de març. I respecte Swiss, he trobat a vegades ofertes interessants però ara fa temps que no… tens algun truc?

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús