I finalment l’AVE ens porta a Europa…

divendres, 4/01/2013

Sí, hem d’estar contents que finalment l’alta velocitat uneixi Barcelona amb la frontera francesa i que, per fi, poguem arribar fins a París en TGV des de la capital catalana. Amb transbordament a Figueres o a Perpinyà. I amb trams per França que no són d’alta velocitat. Però fins a París. Recordo ara com, quan als anys 80 el TGV creixia a França, el president Pujol va ser el primer líder polític de l’estat que va fer un crit d’atenció  al respecte: “És estratègicament molt important tenir un TGV que ens porti fins a París”. Al principi li van dir que no,  que no era gens prioritari. Després li van fer tant de cas que van començar inaugurant el Madrid-Sevilla del 92. I després ha han fet el que han anat fent: una AVE amb lògica radial centrada a Madrid. És una vergonya que hagin hagut de passar tants anys perquè des de Barcelona (i des de Madrid) es pugui anar en AVE cap a Europa, que finalment era del que es tractava.

Cansat de les xiulades: a Cruyff? A Mas? Al Rei? A qui sigui…

dijous, 3/01/2013

Vivim en un país que s’ha acostumat a xiular els que pensen diferent. Dimecres els va tocar el rebre a Cruyff i a Mas, al Catalunya-Nigèria. Però un altre dia seran altres polítics, periodistes o esportistes. Em cansa que la gent s’escridassi i en casos com el de dimecres ho trobo especialment patètic. Sobretot en un moment en què els que volem la independència hauríem de buscar complicitats, seduir els que no la volen. No m’atreu gens un país que xiuli, escridassi tan fàcilment la diferència i que això es repeteixi tan sovint. Deixaria les xiulades per a casos excepcionals.

Benvinguts!

dijous, 3/01/2013

Hola, benvinguts a aquest nou blog. La idea és que sigui un espai amb les meves opinions (breus o molt breus) sobre l’actualitat. Fàcil de llegir i que no deixi indiferent. Seguiré fent les meves cròniques a barcelona.st . Aquí en canvi, opinió breu. Benvinguts, passeu, passeu!