I finalment l’AVE ens porta a Europa…

Sí, hem d’estar contents que finalment l’alta velocitat uneixi Barcelona amb la frontera francesa i que, per fi, poguem arribar fins a París en TGV des de la capital catalana. Amb transbordament a Figueres o a Perpinyà. I amb trams per França que no són d’alta velocitat. Però fins a París. Recordo ara com, quan als anys 80 el TGV creixia a França, el president Pujol va ser el primer líder polític de l’estat que va fer un crit d’atenció  al respecte: “És estratègicament molt important tenir un TGV que ens porti fins a París”. Al principi li van dir que no,  que no era gens prioritari. Després li van fer tant de cas que van començar inaugurant el Madrid-Sevilla del 92. I després ha han fet el que han anat fent: una AVE amb lògica radial centrada a Madrid. És una vergonya que hagin hagut de passar tants anys perquè des de Barcelona (i des de Madrid) es pugui anar en AVE cap a Europa, que finalment era del que es tractava.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús