Festa d’aniversari a sis graus sota zero amb un regal sorpresa

Ahir vaig ser convidat a una festa d’aniversari de l’Annette, una amiga de la meva dona. L’Annette és mare de tres fills, el gran adolescent, el seu marit un tros de pa i ella una esportista que no para quieta. De fet aquest estiu passat va fer la Transalp 2010, una travesia dels Alps en BTT. Un cop vaig quedar amb ella per sortir per  la Selva Negra amb BTT. Aquell dia plovia i malgrat era el mes d’abril, devíem estar a 10 graus com a molt. Jo a Catalunya potser no hauria sortit. Doncs ella va voler sortir amb dues amigues més, i em van portar a fer 60 quilometres sota aquella maleïda pluja!!. Sort que estava una mica entrenat, sinó m’hauria quedat pel camí.

La festa es feia al jardí de casa seva i  estava tot nevat. La temperatura era de sis graus sota zero segons marcava el cotxe. Quan la meva dona m’ho va dir que la festa es feia al carrer, vaig quedar ben parat. No m’ho acabava de creure. La festa va començar a les sis del vespre i va acabar per allà a les onze de la nit. A dins de la casa, es podia romandre de peu una estona  a la cuina, a on es feia sopa calenta i també el famós Glühwein o vi calent amb espècies. Però al jardí, hi havia un parell de brasers o quelcom semblant, a on hi havia uns tions de llenya cremant. Al costat dels brasers hi havia uns quans bancs de fusta o de vímet,  això si, amb coixins per no sentir-te amb el cul gelat. També hi havia forces mantes i tothom amb la gorra i guants allà entre glop i glop de vi o de sopa, feien petar la xerrada.

Al principi vaig demanar una cervesa. Em van senyalar dues caixes a terra, una de Pils i l’altre de weissbier. Ambdues eren prop del brasers, suposo perquè no es congelessin.  De fet vaig trobar la weissbier una mica calenta, potser era amb el contrast de la temperatura que ens trobàvem, però la veritat és que no em va desagradar.

Vaig passar fred  mentre bevia la cervesa i estava dret, però l’Annette em va portar un vol de sopa ben caleta i vaig asseurem vora de les brases. La sopa era d’aquelles ben espesses i  que t’omple. No sé el que portava, però estava molt bona i entrava de meravella. Després amb el vi calent, fins i tot vaig tenir calor. Vaig treure’m la gorra uns minuts. Estava suant a sis sota zero!!.

Aquestes festes, són per mi tota una curiositat comparant-les amb les que hi estic acostumant a Catalunya. Res de música, suposo per no molestar els veïns i només la gent xerra, menja  i fuma vora les brases.  M’ho vaig passar bé, encara que no acabava d’entendre moltes de les converses. Sóc un negat amb les llengües i l’alemany és molt difícil sinó l’estudies de veritat

El més curiós de tota la festa, és el principal regal que li ha fet les millors amigues, incloent la meva dona, a l’Annette:  passar un cap de setmana llarg a Barcelona perquè conegui la ciutat acompanyada d’una persona que li faci de guia. Endevineu qui es el Ciceró? Doncs un servidor.

Quan la dona m’ho va explicar que així ho havien decidit, vaig quedar-me de pedra. No és que tingui cap intenció tenir un afer amb l’Annette, però quedo parat d’aquesta confiança. En tot cas, vaig acceptar-ho, però li vaig dir a l’Annette, que un dia llogarem unes BTT i en comptes d’anar a Barcelona, la portaré a pujar el Pic de Cadiretes. Dubtava si portar-la al Montnegre, però al final he decidit anar a Tossa a pujar aquest macis, perquè el tipus de vegetació i sobretot la vista al mar que hi ha durant tota la pujada, estic segur que li agradarà més. Ara és qüestió de trobar uns dies adients al Maig o juny

A vegades penso que els alemanys estan una mica bojos, amb aquestes festes al jardí nevat a 6 sota zero i regals com aquests. Però per a mi, un mediterrani català, no deixen de ser prou curiosos i originals. M’agraden!

2 comentaris

  • Imma Montserrat

    04/12/2010 21:51

    Aquest article ja se l’ha mirat algun corrector, abans de publicar-lo?

  • Manel Bargalló

    04/12/2010 22:44

    Doncs no Imma. No he estudiat mai el català i sort en tinc del corrector de l’ordinador. Però estaria molt agraït si em diguessis a on hi ha les errades, que miraria d’aprendre pels propers escrits

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús