La penitència que ens fa passar TV3 als culers emigrats

Ser immigrat ja és per si una penitència. En el meu cas, a Alemanya quan hi vaig emigrar, malgrat hi havia anat per negocis una desena de vegades, la realitat era que no coneixia el país. Encara que tot és Europa, hi ha força diferència entre el centre i nord respecte al sud. I no parlo només pel clima. La manera d’entendre la vida i les relacions amb els teus veïns o companys de feina, és també força diferent a la que hi ha a Catalunya. Però avui no parlaré  d’aquests aspectes tant espirituals, avui parlaré d’un de més terrenal.

Per mantenir la flama catalana a casa vaig comprar fa un parell d’anys,  un receptor de satèl·lit i gràcies això puc veure TV3Cat o la TV3 Internacional que es veu per satèl·lit. A part de poder veure per la canalla dibuixos animats en català (els meus fills petits són del club Super tres) amb tota l’il·lusió del món, com a culer i soci vaig pensar que podria veure els partits del FC Barcelona. Doncs no!!.  Sempre quan fan un partit del Barça, tallen la connexió i em posen una repetició d’una sèrie d’aquelles que t’importa un rava o un documental sense cap mena d’interés. Quina ràbia!!. Recordo que els primers cops, si en aquells moments hagués tingut la Terribes al meu costat, li hauria dit de tot!. 

Puc arribar a entendre que per qüestions de drets de retransmissió d’imatge els partits europeus no es pugin retransmetre per satèl·lit, encara que no hi estic d’acord. La televisió Suïssa SF1 si que retransmeten en alemany per satèl·lit encara que a Alemanya  ho facin per un canal de cable de pagament. Per què els catalans que vivim a fora del Principat de Catalunya no ho podem veure en català? 

Tampoc puc veure els partits de la lliga espanyola per TV3Cat. Per què? . Quina raó hi ha que els catalans de l’exterior no ho podem fer? Sort que he trobat per Internet un web austríac que té els drets comprats per retransmetre-ho per Internet. www.laola1.tv  i gràcies a ella, puc veuré tots els partits de la lliga del Barcelona però això si, amb comentaris amb alemany.  La coordinació amb la retransmissió de ràdio en català per Internet és impossible. RAC1 que és de llarg la que millor retransmet per internet sense cap problema, va entre un i dos minuts retardada respecte a el web austríac i entre 2 i 3 minuts respecte a la del satèl·lit per SF1. Per desgràcia Catalunya Radio amb el Puyal, malgrat faig servir Wifi, es talla al cap d’una estona (entre 20 i 30 minuts), però en aquest cas, va avançada respecte a el web i retardada uns 30 segons respecta SF1. Al final m’he acostumat a la penitència d’escoltar-ho en alemany.

Però el que ja és la màxima penitència és el que va succeir ahir. La TV3Cat no va retransmetre el partit del Barcelona contra el Girona de la Copa Catalana, mentre si que ho feia al Principat de Catalunya!!!. Per què? Quins drets de retransmissió d’imatge ha de respectar? No ho entenc!!. Ni tants sols un partit de copa catalana. 

Això ja és massa. Em sento totalment menystingut per la “nostra” televisió. Que no sóc català jo?

 

Nota: Tampoc es pot per internet al web de www.tv3.cat. Per cert, a veure si els de Barça TV es foten les piles i d’alguna manera, sigui per satèl·lit o per Internet ens deixen veure el Canal Barça almenys als socis com jo que paguem religiosament cada anys.

7 comentaris

 • Miquel Marzabal i Galano

  09/08/2011 16:15

  Hola Manel,
  Sóc a Barcelona. Tens raó. Entenc com et trobes.
  Ja has enviat una carta a TV3?
  Per internet tampoc funciona oi? Internet estaria molt bé si funcionés millor, amb més estabilitat. Però encara s’encalla massa la cosa.
  Ànims!
  Miquel

 • Marçal bargallo

  09/08/2011 16:45

  Hola Manel , si que es una lastima que tv3 no pugui transmetre el partits , pero avui en día com comentes ho pots veure per internet, el mes important es que vius en un país que t’acollit amb tot i t’ha donar Feina i en canvi a catalunya no ho ha fet , es mes important que arreglem el país i que la gent vàlida no tingui que marxar .

 • Manel Bargalló

  09/08/2011 20:57

  Hola Miquel,
  per internet també ho impedeixen que es vegi, independentment que funcioni millor o no.
  Gràcies Miquel i que passis unes bones vancances

 • Manel Bargalló

  09/08/2011 21:02

  Hola germà,
  sense dubte que tens raó que el més important és la feina i m’estimo més no poder seguir el Barça per TV3 abans d’estar a l’atur. El problema de Catalunya ja fa temps que ho vaig denunciar, recordo que en el primer article que vaig escriure al bloc de vilaweb a finals del 2006 ja vaig avisar que Catalunya estava malalta i jo em sentia una mica “exiliat” econòmic.
  És penós veure com des de fa 15 anys es veu venir aquesta perduda de competitivitat i de teixit productiu que ara ens mostra en tota la cruesa. La crisi anirà per llarg i sense els mecanismes d’un Estat propi i els recursos que generem però que no disposem, encara serà més llarga.
  Una abraçada i record a la familia

 • Jaume Rosell

  09/08/2011 23:43

  Jo ja fa temps que em vaig queixar d’aquesta situacio. Jo visc a França i em trovo amb el matiex problema i amb la desventatge que no puc conectar amb aquest canal austriac perque sols es per paisos de parla alemanya. L’unic consol pels partits de la champions es la televisio suissa que amb alemany o frances casi sempre donen els parits del Barça

 • Joan Miralles

  10/08/2011 18:15

  No fa falta anar a Alemanya per dir-li de tot a la Terribas. Baixa a Mallorcaa i ho veuràs.

 • Manel Bargalló

  10/08/2011 19:04

  Llàstima que no et funcioni la ola1.tv Jaume. Realment és una penitència pels culers que vivim a fora.
  Joan, tens raó quan vaig a estiuejar a Menorca també em trobo que no puc veure els partits del Barça. Realment és quelcom incomprensible

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús