El guió per la independència: La segona resposta d’Espanya a la petició per la hisenda catalana

Ahir vaig escriure El guió per aconseguir la independència s’està complint a on manifestava la meva opinió de la resposta del PP de Catalunya a les declaracions del President Mas a favor de crear una hisenda catalana. La dirigent espanyolista del PP de Catalunya, Alicia Camacho va dir de que Espanya no pagaria les pensions si CiU continuava per aquest camí sobiranista. També vaig mencionar que al diari Ara es parlava de la possibilitat que el President Mas anés a la presó quan decidís fer el pas ferm per crear la hisenda pròpia.

Avui hem pogut llegir aquesta notícia publicada en els diaris espanyolistes de l’orbita del PSOE: ‘El País‘ i ‘El Periódico‘: Dos proveïdors del Palau van donar 775.000 euros a Convergència.

Un avís per navegants, o traduït sense eufemismes: Mas, quieto parao si no vols anar a la presó. Espero de tot cor que el President Mas i els dirigents de CDC no s’acollonin amb aquesta amenaça més real que la de no pagar les pensions.

Però llegint els comentaris a aquesta noticia en certs diaris digitals, hom no deixa de pensar que possiblement els catalans no ens mereixem ser lliures. A vegades penso que som potser massa petits, en tots els sentits, per no caure sempre amb típiques picabaralles familiars suïcides.

Deixeu-me que acabi amb aquesta reflexió: he estat militant d’ERC durant 18 anys i després associat a Rcat. He criticat molt a CiU per la seva política regionalista. També des del 2006 he escrit als meus blocs una defensa a la regeneració política. En els darrers dos anys a Reagrupament n’he fet una bandera de la radicalitat democràtica. Però darrerament, davant del moment tant crític que Catalunya està vivint, crec que no hem de deixar-nos entabanar per la radicalització o la indignació davant d’algunes informacions que poc a poc, a mesura que el guió s’estigui desenvolupant, s’aniran escampant per crear zitzània i difamació entre nosaltres. Cal tenir ben clar, que qui escampa la zitzània té com darrer objectiu mantenir l’ordre establert dins d’Espanya. Un ordre que està basat en unes estructures mafioses que beneficien els col·laboracionistes espanyols.

Els catalans estem davant del repte més important de la nostra existència: La nostra supervivència mil·lenària està a punt de desaparèixer. Per això, totes les nostres forces ha d’estar en aconseguir el més aviat possible esdevenir un estat lliure i sobirà. Mentrestant, tot el que pugi desviar-nos ha de ser apartat, que no vol dir ignorat per posar-hi remei quan construïm el nou estat. En aquell moment, si s’escau passarem comptes amb qui sigui.

Però ara, no ens podem permetre ara ni tants sols indignar-nos. No tenim temps ni per això.

Endavant les atxes!!

6 comentaris

 • Miquel

  11/05/2012 14:44

  Collons, si els han de fotre a la presó per xorissos, que se n’hi en vagin. NO SÓN IMPRESCINDIBLES. Potser serà la manera de que arribin a les nostres institucions gent honrada que estimi al país i treballi per Ell i per la Independència, que ja se’ns fa tard.

 • Manel Bargalló

  11/05/2012 16:26

  Ningú és imprescindible, però el Pep Guardiola era més imprescindible que ningú pels èxits del Barça i això que segons si féssim cas a la premsa de la seva persona era:
  a) Quan jugava amb el Barça era un marieta que s’entenia amb el Llach
  b) Moltes nits sortia en ambients gays carregat fins el cul de coca
  c) Es dopava quan era jugador i també ho feia amb els jugadors quan era entrenador
  etc

  Doncs ara tocarà el mateix amb els polítics de CiU (o de qualsevol que intenti enfrontar-se amb Espanya)
  d)

 • Miderre

  12/05/2012 18:15

  Plenament d’acord. Molts catalanets encara no se’n han adonat de que això és una guerra.

  I quan els dos bàndols s’hi juguen tant (l’existència) és inevitable que juguin brut.

  Falta sentit d’estat i mala llet per part catalana. De moment som un rival tendre.

  Jo ja fa temps que dic que les mobilitzacions sindicals, la campanya de desprestigi dels Mossos i l’ambient indignat espanyolero son instruments de l’estat per mantenir-nos immòbils.

  Els catalanets innocents em diuen paranoic. Jo els hi dic “piensa mal y acertaras” i més tractant-se d’Espanya.

  PD: excel·lent document en 7 fases. La presentació una mica lletjota, però el contingut, sublim. L’he recopilat en un sol PDF i enviat a tots els meus contactes.

 • Manel Bargalló

  13/05/2012 13:09

  Miderre estem d’acord. Parles del document http://www.futurlliure.cat oi? O d’un altre?

 • El guió per la independència: La tercera resposta d’Espanya és mobilitzar al Duran – Ara.cat

  16/05/2012 16:17

  […] Les peripecies d'un immigrat que no s'integra « El guió per la independència: La segona resposta d’Espanya a la petició per la hisenda cata… […]

 • Diari d’un català a punt de ser lliure. El ventilador de la merda acaba d’arrancar – Ara.cat

  16/11/2012 22:10

  […] En el primer remarcava que la resposta d’Espanya a qualsevol intent de sobirania, encara que només la fiscal, seria que hauríem d’escoltar per part dels espanyols i dels seus sicaris, amenaces més o menys directes, com era el cas de no pagar les pensions. […]

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús