L’esquizofrènia del partit socialista català (PSC)

Segons la definició en la viquipèdia: “L’esquizofrènia (del grec, “schizo”: divisió i “phrenos”: ment) és una malaltia mental caracteritzada per una pèrdua del judici de la realitat i una àmplia desorganització de la personalitat amb impossibilitat de motivar una conducta i establir propositivitat vital adequada.”

Una de les dades de la darrera enquesta del CEO que ha passat desapercebuda i que m’agradaria remarcar és el comportament esquizofrènic del votant del PSC.

A la pregunta 39, pagina 36, quan es pregunta ” si demà es fes un referèndum per decidir la independència de Catalunya, vostè què faria?” tenim aquest resultat:

Es a dir, que la majoria del votat del PSC, un 41,5% hi votaria en contra mentre que el 29,1% hi votaria a favor.

A la pregunta 40, a la pàgina 38 que diu: “Si Catalunya fos un país independent, el nivell de vida dels catalans segons vostè com seria?” i ho mirem segons els votants dels partits tenim:

És a dir, la majoria del votat del PSC, un 38,4% creu que amb una Catalunya independent es viuria millor,  i en canvi només 12,8% creu que pitjor.

Llavors la pregunta és: Si els votants del PSC majoritàriament (38,4%) creuen que es viuria millor amb una Catalunya independent com és  que votarien majoritàriament en contra (41,5%)?

Els votants d’esquerra i més concretament els socialistes catalans sempre han fet bandera que estan en contra d’utilització d’arguments nacionalistes o identitàris en la política. Sempre han preconitzat que miren pel benestar i la millora de la vida del ciutadà. En canvi segons aquesta enquesta els votants socialistes actuen en contra aquesta lògica que han defensat i segueix defensant el socialisme. Potser per això els seus dirigents sembla moltes vegades que han perdut el judici i estiguin esquizofrènics. Si segueixen així, no m’estranyaria que l’esquizofrènia els acabi fent veure al·lucinacions.

Nota: Els votants del PP i C’s actuen lògicament: Ells creuen majoritàriament que es viuria pitjor en una Catalunya independent i per això votarien majoritàriament en contra.

2 comentaris

 • Francesc

  28/06/2012 16:46

  Bargalló, el més important d’aquests resultats és la tendencia a l’alça i jo crec que s’ha trencat el segrestament espanyolista d’aquest electorat a partir del Tripartit amb en Montilla.
  Una pregunta: a Brussel.les finalment hi van anar 5.000 catalans, oi? No són pocs, però són la meitat de 10.000.

 • Manel Bargalló

  28/06/2012 17:26

  La quantitat exacte dels que van anar a Brussel·les amb la manifestació del Deumil.cat no la sap ningú, però nosaltres vam fer un càlcul i estem convençuts que erem més de 5.000, és a dir, més a prop de 10.000 que de 5.000.

  Respecte el tema de l’article, estic d’acord que s’ha començat a trencar el segrestament espanyolista però no s’ha trencat encara. La majoria dels votants del PSC creuen que la independència milloraria la qualitat de vida dels catalans però en canvi votarien en contra.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús