Cinc morts en un desnonament d’una vivenda a Alemanya

 

A la tranquila ciutat alemanya de Karlsruhe a on està ubicat el Tribunal Federal Constitucional i també el Tribunal Federal de Justícia per les causes civils i penals, avui al matí han mort 5 persones durant un desallotjament d’una vivenda.

Al barri Nordstad (ciutat nord)  avui a les 9 del matí la polícia ha rebut l’avis de que un home en d’un àtic d’una cada de veins (Mehrfamilienhaus) havia agafat rehens i també s’havien escoltat trets. La policia local de Karlsruhe hi ha anat i s’ha trobat que es  tractava d’un desnonament d’una vivenda, a on l’inquilí que era caçador i per tant tenia vaires arma, s’havia atrintxerat segrestant les tres persones que venien a fer-lo fora.

Després d’encerclar el barri , durant tot el mati la policia i el SEK (equivalent al GEO espanyol o als GEI dels Mossos d’Esquadra) han intentat  negociar, però cap a les 12 del migdia han assaltat la vivenda.

La primera compareixença del cap de policia de Kalrsruhe serà a les 16:00, però segons fonts periodístiques locals a la vivenda s’ha trobat cinc morts. A part del les tres persones que hi havien anat a fer el desallotjament, també han mort l’inquilí, que es presumeix l’autor de les morts i la seva companya sentimental, que segons informacions periodístiques constava com la antiga propietaria de la vivenda.

 Actualitzat a les 16:20

La policia confirma que ales 8 del matí un agent judicial (Gerichtsvollzieher), un treballador del servei de manyeria (Schlüsseldienstes) i un assistent social ( Sozialarbeiter) han anat a la vivenda a demanar que el marxés l’antic propietari. Una mica més tard ha anat el titular de la vivenda (Wohnungsinhaber).  El desnonat va disparat primer a l’agent judicial dos cops al fèmur i va mirar de lligar a la resta, però aquests es van resistir i  es va produir més trets. Durant el forcegi l’assistent social va poder escapar i va alarmar a la policia. Segons ell va escoltar cinc trets en total.

La policia  va intentar posar-se en contacte amb els segrestats i davant de la manca de resultats, va entrar trobat-se cinc morts:

L’agent judicial de 47 anys, el manyà de 33 anys , el nou propietari també de 33 anys, l’assassí de 53 anys i la seva companya sentimental de 56 anys.  Segons la policia, aquests darrers s’haurien suïcidat ja que els agents no han disparat cap tret.

A Alemanya no hi ha el problema amb les desnonaments massius que s’estan donant a  casa nostra i crec que és un cas aillat, però no m’estranyaria gaire que si no es troba una solució raonable a Catalunya , potser algú molt desesperat pot acabant imitant-lo.

Per més  informació:

http://www.ka-news.de/region/karlsruhe/Geiselnahme-in-Karlsruhe-blutig-beendet-fuenf-Tote;art6066,913326

http://www.focus.de/panorama/welt/sek-einsatz-in-karlsruhe-mann-eroeffnet-bei-zwangsraeumung-das-feuer-und-nimmt-geiseln_aid_777006.html

http://www.tagesspiegel.de/weltspiegel/polizei-stuermt-wohnung-geiselnahme-in-karlsruhe-fuenftes-todesopfer-entdeckt/6831966.html

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús