Diari d’un català a punt de ser lliure. L’estrany paper de Duran i Lleida

Avui som dimarts 30 d’Octubre del 2012,  1 mes i 21 dies després del #11s2012. El dia s’ha llevat fred però no molt. Els cotxes no estan gelats. Sembla que no plourà i potser sortirà el Sol.

A la feina, he pres un cafè amb el company català que fa molts anys que viu a Alemanya. Normalment parlem de futbol però avui hem parlat de les eleccions del 25N. Ell està dubtant entre votar a CiU o ERC. Feia dies estava convençut de votar al Mas, però el que avui havia escoltat a RAC1 sobre les declaracions del Duran i Lleida dient que no era independentista , que volia la confederació amb (S)pain i que s’emmirallava amb  l’Estat de Baviera perquè eren un Estat Lliure associat a la República Federal Alemanya, l’havia destrempat.

Els que vivim a Alemanya sabem que Baviera pel fet de dir-se Estat Lliure  no significa que tinguin més competències significatives que la resta dels altres Länders. Només és un nom i punt. La resta dels alemanys se’n foten una mica d’això.

Sincerament jo no sé que contestar-li . També estic despistat sobre quin paper fa el Duran i Lleida dins de CiU. Per un costat penso que fa de “poli bo”, i que mira de continuar convencent a la part de l’electorat de CiU més poruc i poc sobiranista, que continuí votant-los. Per l’altre costat penso que està esperant a que el Mas se la foti per així agafar el poder de CiU. M’he és inconcebible que digui aquestes bajanades de la confederació igual que diu l’Herrera d’Iniciativa. Puc entendre que Herrera amb la seva mentalitat pugi arribar pensar amb la utopia que (S)pain acceptarà reformar la Constitució per fer encabir la confederació amb Catalunya, però Duran no. Coneix massa el “parcal” que es dóna a Madrid per saber que això si que és una quimera.

Llavors per què ho diu? Potser que li passi el mateix que al Pere Navarro i el PSC. Potser que Duran hagi quedat tant descol·locat pels fets de Setembre, com ara s’anomena el que va esdevenir la diada del 11s2012, que encara no ha pogut assimilar que ha desaparegut l’imaginari polític d’on ella nadava perfectament. Pot ser que Duran acabi fent tant el ridícul com ho fa el Navarro?

En tot cas, tard o aviat , els esdeveniments que aviat vindran acabaran posant en manifest aquestes contradiccions del Duran de forma descarnada. Llavors veurem si realment és tant llest com diuen.

De moment li he dit al company que voti el que ell cregui que més segur lluitarà per la independència.

Endavant les Atxes!!

Dimarts 30 d’octubre de 2012

Karlsruhe – Alemanya

2 comentaris

 • JosepArnau

  31/10/2012 0:21

  Jo molt em temo que ara l’hi han dit que calli abans de les eleccions i un pic passades ja tornara a bramar contra la independencia. Aquest te una jubliacio daurada a el Congresso i no se la vol deixar escapar. Sempre he pensat que en Duran es un infiltrat de l’espanyolsime a sou per tal d’aturar la independencia.

  Jo fins que en Duran no deixi CIU no tornare a votar CIU.

  Molt em temo que ja te pactat un nou cafe para todos (cal recordar que el 2013 hi ha negocicacio del financament anyway) i CIU ens ho vendra com si fos el gran pacte fecal i aixi es pensen que aturaran la independencia. Nomes cal llegir que diu LV (editorial de diumenge passat!) i la Camacho ja ha avisat que en Rajoy despres del 25N “dialogara” i donara cosetes a Catalunya.

  Si CIU te majoria (especialment amb en Duran al capdavant), l’11S s’atura amb putes i ramonetes incloses.

 • Manel Bargalló

  31/10/2012 10:24

  Gràcies pel comentari Josep Arnau,
  Duran sembla que ahir va decidir parlar, malgrat el que tu dius que li han demanat que calli. A mi em té despistat, no tant ell sinó també el Mas. No entenc almenys que estiguin despistant a tothom, inclòs els espanyols.
  Em costa creure que CiU amb majoria absoluta torni a fer la punta i ramoneta, perquè entre els seus electorats i també dins de la seva militància, tanta frustració que CiU pot acabar pitjor que el que ara passa al PSC.
  En tot cas, aviat ho veurem

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús