M’agradaria…

x_cambios_que_las_mujeres_pueden_enfrentar_durante_la_presidencia_de_trump5-2Per curiositat, morbositat, emprenyament, simple voyeurisme,… per alguna d’aquestes causes o per una barreja de totes elles:

…m’agradaria saber si tots els ciutadans nord-americans, valentes dones la majoria, que ben legítimament es manifesten des de divendres a can Trump en contra del nou amo del món, que no amaina en les seues perilloses intencions, van anar a votar l’altra candidata el dia de les eleccions, el novembre passat…

…m’agradaria tenir constància, i que la premsa i les televisions espanyoles se’n feren ressò sense por, de quins capricis més li hem pagat entre tots al pare del rei actual, àlies el campechano, a banda dels llençols i el minibar assortit del pis franc –i especialment del silenci– de la interessada més famosa, precisament de cognom regi…

…m’agradaria veure per un foradet com de contents estan els amos dels bancs espanyols, amb la pantomima de l’inútil decret de les clàusules terra aprovat pel tripartit PPSOEC’S, que els permetrà no reconèixer si no volen el deute contret, i per tant no pagar o pagar el que els isca del que no sona quan els done la gana…

…m’agradaria saber per quin motiu un individu supremacista, feixista i desequilibrat, que ha matat a sang freda dos agents forestals aquest cap de setmana, podia anar pel bosc, a casa nostra, des de feia un temps, indocumentat i sense cap control –açò què són ja, els Estats Units?– amb una escopeta de caça…

C2ynQ_WUQAEnjG3.jpg large…m’agradaria, també, veure alguns jutges hispànics equivocant-se de tant en tant i perseguir piulades i comentaris indecents d’amiguets seus d’extrema dreta que circulen, solts i alegres, per la xarxa i pels carrers, amb el mateix èmfasi que posen a capolar sense pietat als rojoseparatistasjudeomasónicos que encara hi pul·lulen, atrevits ells…

…m’agradaria saber què collons passa amb la nova –i com seria, perquè por em fa…– ràdio i televisió pública dels valencians, la que es va carregar impunement el PP, i que no hi ha manera que l’actual govern valencià, de signe contrari, pose en marxa, assumpte del qual absolutament ningú no explica amb claredat res de res…

…m’agradaria que els minuts de silenci amb els quals sembla que s’homenatja en actes públics de tota mena, especialment en els esportius, finats que han destacat en qualsevol àmbit, duraren realment un minut, i no els escassos, vergonyants i poc respectuosos vint segons a què ens tenen tan lamentablement acostumats…

…m’agradaria saber per què ningú té prou valor per desemmascarar la vergonya de la manca d’inversions de l’estat on no li dóna la gana d’invertir, o la gran mentida del FLA, mitjançant la qual el mestre de l’humor Montoro –el senyor Burns dels Simpsons– ens deixa uns diners que són nostres i que li hem de tornar amb interessos i, a més a més, amb l’obligació de besar-li el cul després…

…m’agradaria veure programes culturals, literaris, de reflexió i pensament, de filosofia, de… a qualsevol dels deu mil canals en obert que podem sintonitzar, perquè em sembla que la merda ja està prou democràticament repartida… Ah, i també que els concerts simfònics en el segon canal de la televisió pública espanyola s’emeteren a una hora decent, i no acompanyant el sol naixent…

…m’agradaria que, especialment des de les televisions amb seu i epicentre a Madrid, per a les quals la resta de l’Estat són provincias, es deixara de parlar del meu petit País com del despersonalitzador Levante, nom que m’agrada menys encara que el de Comunitat, que com va dir Enric Valor només podia ser de regants o de frares… Ah, i no els vindria malament repassar la geografia, perquè a usades que s’han lluït amb el temporal…

homosexualidad-especies…m’agradaria poder entendre com encara avui dia hi ha persones al món, sembla que estudiades i amb una preparació notable, que pensen que l’homosexualitat, el fet d’estimar una persona del teu mateix sexe, és una malaltia de la qual els pobres diables rebels, perduts i pecaminosos s’han de curar…

…m’agradaria saber com té la mà esquerra el nou president dels Estats Units, si lleument socarrimada o amb cremades de tercer grau, després d’haver jurat el càrrec sobre dues bíblies, havent pres com a primera decisió de pes començar a desmantellar totalment la cobertura sanitària a uns quants milions dels compatriotes seus, pels quals diu treballar…

Ai, m’agradaria saber moltíssimes més coses, però de moment em sembla que ho deixarem ací…

Salut i País!