Autor

Josep SalaVaig deixar els carrers de la meva Girona natal pels boscos i els fiords de Noruega; i la defensa del paisatge català per la meva vocació pedagògica. A cavall entre dos països, vull trobar el millor de l’un i de l’altre

Josep Sala i Cullell (Girona, 1978). Llicenciat en ciències ambientals per la Universitat de Girona (2000). De 2001 a 2006 vaig treballar com a consultor ambiental autònom, fent projectes per a entitats locals i privats. El 2006 vaig fer les maletes i vaig emigrar cap a Trondheim, Noruega. Des de 2007 sóc professor de batxillerat als instituts de Heimdal i Byåsen d’aquesta ciutat. També estic cursant un màster en geografia a la Universitat Científico-Tècnica de Noruega (NTNU)

11 comentaris

 • Xavier Cusidó Oliete

  16/01/2011 12:14

  Heia Josep! Stor klem fra Finnmark.

 • Josep Sala

  17/01/2011 16:57

  Finnmark! I jo que em pensava que vivia lluny! Hilser!

 • Xavier Cusidó Oliete

  23/01/2011 23:01

  Hvis du reiser nordover til Hesseng, du kan skriver til oss :-)

 • Xavier

  02/04/2011 12:55

  Hola Josep,

  Una pregunta, vas anar a Noruega sabent l’idioma o no?? Ara que forces catalans estem pensant en fer les maletes, m’agradaria saber com et vas plantejar el canvi d’aires, com va anar la cerca de feina, aprendre l’idioma, l’adaptació a un nou país, etc.

  Salut!

 • Josep Sala

  03/04/2011 11:13

  Xavier,

  Jo vaig venir el 2006 com a estudiant d’intercanvi (de fet vaig tornar a estudiar a Barcelona bàsicament per això), i aquell primer any em va servir per aprendre l’idioma. Aquí dalt és possible treballar en anglès si ets enginyer, perquè els projectes són internacionals i hi ha molta demanda, però per a la resta cal el noruec.

  Pel què fa al país, crec que és el més extrem de l’Europa occidental, no només pel clima sinó també per la gent, les distàncies, etcètera.

 • Antoni Ferrer

  18/04/2011 19:46

  Hola Josep,
  jo sóc un Mallorquí seguidor del teu bloc i d’altres sobre Noruega. Darrerament m’he interessat per aquest país, perquè veig que la meva feina perilla i estic contemplant la possibilitat d’anar a treballar a Noruega en el sector bancari/assegurances. Actualment estic en una caixa catalana i me veig venir retallades de personal molt aviat. Estic diplomat en Turisme i parlo 8 idiomes (català, castellà, francès, anglès, alemany, neerlandès, italià i rus. I també un poc de suec, el qual m’ajuda a entendre el Noruec. Creus que en la banca hi podria trobar feina i mentre aprendre bé el noruec ? Moltes gràcies i disculpa les molèsties.
  Salutacions des de Pollença

 • Josep Sala

  20/04/2011 17:37

  Antoni, em sembla que sí hi tens possibilitats, i més amb tants idiomes. Aquí et deixo una llista de bancs noruecs:

  http://no.wikipedia.org/wiki/Kategori:Norske_banker

  Si vas a la seva web, busca “ledige stillinger” (places vacants) o “karriere”. Només al Fokus Bank n’hi ha més d’una trentena. I si saps alemany, el noruec el parlaràs en quinze dies.

  Si et cal res més, només m’ho has de preguntar.

 • Antoni Ferrer

  22/04/2011 13:23

  El mes de juny hi anem una setmana a fer turisme, però també aprofitaré per mirar si ens agrada.
  Tusen takk for hjelpen !!!

 • Ramon Pallí

  07/05/2011 19:48

  Ei Josep, hola.

  Deus estar enacara en contacte amb la gent de Giropna. Lo de en Calzada i companyia clama al cel. S’en saben moltes de la alçada de un campanar i sembla que tots donem per desconpytat que no hi ha rés a fer.

  No saps pas d’algú de debó emprenyat??

  D’acord que en Calzada només es un exemple, però si un cas fos un exemple de acció popular, ……………??

 • Jordi

  23/07/2011 19:25

  Hola Josep,

  Et volia fer una pregunta: jo fa 5 mesos vaig estar a Trondheim en motiu del ISFIT (International Student Festival in Trondheim), on vaig tenir la oportunitat de conèixer la NTNU. He enviat varis mails a aquesta universitat ja que, ara que he acabat la carrera a Barcelona, estic interessat a anar allà a fer un PhD. Tu saps amb qui podria parlar de la NTNU sobre les possibilitats de fer un PhD allà? és que encara no he rebut cap resposta. Moltes gràcies!

 • Vicenç Rigau

  29/12/2011 18:49

  Hola Josep:
  Avui he descobert el teu bloc. M’ha fet il.lusió per tres coses: sóc de Girona, sóc mestre/professor i sóc un enamorat de Noruega.
  També podria dir-te que fins i tot he sentit admiració. Admiració xquè has fet allò que sempre m’hauria agradat fer: agafar el trapaus i anar-me’n cap a aquestes terres. Sempre ha estat una il.lusió. Mai he tingut a l’abast la causa precipitant per fer-ho. Ja veurem. En qualsevol cas m’alegre veure que és possible tot i que no deu ser tant fàcil com ho expliques. Per exemple, com s’accedeix a ser mestre/professor d’un centre de Noruega?
  Finalment, si m’ho permets, sembla que estant en contacte amb gent d’aquí a allà, sembla que també hi sóc una mica.
  Bon any 2012 des de Girona.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús