Entrades amb l'etiqueta ‘turisme’

Turistes, teniu carta blanca

dimecres, 29/12/2010

Antoni Escudero, president de la Federació d’Hostaleria de les Comarques de Girona, declarava ahir a El Punt: “Som un país d’oci, i això s’hauria de tenir en compte i ser més tolerants amb els fumadors. Si els turistes opten per venir a casa nostra, és perquè aquí poden fer coses que al seu país no poden fer“.

Clar i català. Els discursos de l’excel·lència, del turisme de qualitat, etc, no són res més que una façana. Nosaltres hem d’atreure turistes perquè aquí poden anar borratxos pel carrer, cridar, pixar a les cantonades, fumar als bars i restaurants, sortir de festa fins les tantes de la matinada, emprenyar els veïns i totes aquestes coses que tenen prohibides a casa seva.

És clar que, ben mirat, què més podem oferir-los?

El paisatge? Fa dècades, i especialment en els darrers vint anys, que l’hem destruït a consciència. Urbanitzacions clòniques, passejos marítims de ciment, construccions en llocs impossibles, torres elèctriques sense sentit, cascos urbans decrèpits i, a sobre, ho hem envoltat tot d’uns polígons industrials decadents. A la foto de l’esquerra podeu veure el què han fet els successius ajuntaments (democràtics) de l’Escala amb la Cala Montgó.

Els preus? L’alcohol (de supermercat) potser sí que és més barat, però la resta és tant o més car que al nord d’Europa.

El servei? El món de la restauració ha enfonsat els salaris aprofitant-se de l’atur i la immigració, i tenim uns cambrers irritats, mal educats i sense els coneixements mínims. Per no dir que molts no parlen cap llengua comprensible.

El menjar? Tenim uns quants cuiners famosos, però hem perdut els productes tradicionals i a ningú no li importa la qualitat. Visca la marca blanca! Aneu a Itàlia i sabreu què és el bon menjar.

Vist tot plegat, no m’estranya que els noruecs que volen una setmana de sol i platja faci anys que se’n van a Turquia.