Ens ha deixat Dennis Ritchie (Apple torna a quedar orfe, en certa manera)

A aquestes alçades pràcticament tothom sap que fa pocs dies moria Steve Jobs, el pare d’Apple. Vaig escriure en aquest bloc una entrada amb la meva opinió de l’allau d’informacions que es van escampar després de la seva mort i que vaig titular “Steve Jobs no va descobrir el foc“.

Enllaçant amb aquest post previ, pràcticament ningú s’ha assabentat de la mort de Dennis Ritchie, quatre dies després de la de Steve Jobs. I qui és Dennis Ritchie? us preguntareu molts… Doncs és una de les persones que sí podríem posar a la categoria dels descobridors del foc (forçant aquest símil tot aplicant-lo a la informàtica)

Dennis Ritchie és el pare del llenguatge de programació C , llenguatge de programació molt extès (precursor del més modern C++) i també un dels pares del sistema operatiu UNIX . El fet que UNIX agafés popularitat i que tingués les especificacions obertes va permetre que diferents empreses i organitzacions en creessin les seves pròpies versions, ja fossin versions privatives, ja fossin versions amb llicències de programari lliure (uns dels néts d’aquest UNIX serien les diferents versions de GNU/Linux que avui en dia trobem en molts ordinadors personals  i en petits i mitjans servidors)

I per què poso al títol “Apple torna a quedar orfe, en certa manera“? doncs perquè el Mac OSX, que va passar a ser el sistema operatiu que fa funcionar els ordinadors Apple a partir del 2002 (la versió actual del qual és coneguda com Lion), està basat en el NextSTEP. I NextSTEP és la versió d’UNIX que va desenvolupar NeXT, l’empresa que Steve Jobs va crear quan va deixar Apple el 1985. És a dir, un cop més apareix el talent d’Steve Jobs fent anar molt més enllà el talent de pioners de la informàtica com Dennis Ritchie. d.e.p.

(foto amb llicència Creative Commons http://en.wikipedia.org/wiki/File:Dennis_MacAlistair_Ritchie_.jpg)

PS:

#include<stdio.h>
main()
{
printf("Goodbye, world\n");
}


								

        

2 comentaris

 • Dani Coll

  13/10/2011 12:23

  Ben recordat Jordi !

  Tal i com bé dius, un altre dels grans que ens deixa.

  Dani Coll.

 • Jacey

  19/10/2011 17:20

  What a joy to find such clear tnhiking. Thanks for posting!

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús