20 anys d’UdG, 10000 anys a la UdG

Estem celebrant els 20 anys de la Universitat de Girona (igual que ho fan els companys de la URV, UdL i UPF), tot i que jo m’hi vaig incorporar  una mica més tard: fa 100002 anys (16 anys en sistema decimal). Una de les activitats promogudes per la nostra universitat és l’edició d’un blog cooperatiu (UdG20anys). Aquesta és l’aportació que hi faig:

Circumstancialment vaig començar com a professor ajudant a la UAB el 89/90, aprofitant que eren anys de creixement en els estudis d’informàtica. Però com a gironí tenia moltes ganes de poder-me incorporar a un projecte tan engrescador com el de la creació de la Universitat de Girona. Finalment, ho vaig poder fer el curs 1995/96.

De llavors ençà: acabar el doctorat, guanyar una plaça de Titular d’Universitat, postdoc a Rennes… Una docència ben agraïda en carreres ben diverses com Enginyeries Agràries, Industrials i Informàtiques o Gestió i Administració Pública. Participació en la gestió de la universitat (de coordinador d’estudis a vicerector)… Resumint: Adquirint i generant coneixement; difonent-lo i participant en la gestió de la institució.

Però… 20 anys són molts o són pocs? Si mirem com ha canviat la nostra feina de professor són molts: hem tingut la sort de viure de ple la revolució que el world wide web va provocar al món acadèmic primer, i al món sencer després. Estem construint un món en xarxa. Hem d’aprofitar-ho per aconseguir un món més participatiu i amb un accés lliure al coneixement.

Molt content de celebrar aquests 20 anys de la nostra universitat… i amb gans de continuar treballant per anar fent créixer la UdG. Amb tranquilitat. Ordenadament. Consistentment.

Per molts anys podem disfrutar al nostre país d’un sistema universitari català públic i de qualitat.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús