Oriol Junqueras i el seu New Deal per Catalunya

Malgrat la classe política estigui molt desprestigiada, sóc dels que creuen que la gran majoria de persones que s’hi dediquen ho fan a amb la intenció d’aportar alguna cosa a la societat. El que és més difícil, però, és trobar-hi persones que et cridin l’atenció. Segur que si pensem en polítics que ens cauen bé (amb tota la imprecisió del terme) ens vindran al cap un seguit de noms. A mi, dels més recents del nostre país, em venen al cap noms com ara Andreu Mas-Colell, Antoni Castells, Montserrat Tura, Josep Lluis Carod Rovira, Raül Romeva i Oriol Junqueras.

Oriol Junqueras és una persona que té un discurs molt ben construït (fonamentat en el seu coneixement d’història econòmica) i que sap exposar-lo clarament. Un exemple d’això és la conferència que va fer el 23 de febrer passat al Cercle d’Economia i que portava per títol “Propostes per sortir de la crisi. Un New Deal per Catalunya”. Uns dies després, es va penjar el vídeo de la conferència però, malauradament, sense tenir el text per poder-lo llegir amb calma.

Em va semblar interessant proposar una experiència aprofitant les eines del web 2.0: fer una crida a una transcripció col·laborativa d’aquesta conferència. La proposta era ben simple: dividir el discurs en trossets d’un minut cada un, i que qui volgués escoltés aquell minut, en fes la transcripció literal i ho pengés en un full de càlcul de Google Docs (obert a tothom). El resultat de tot el procés el teniu aquí (hi trobareu el vídeo i el text):

Captura a 2012-03-13 14:33:26.png http://storify.com/jordir/oriol-junqueras-propostes-per-sortir-de-la-crisi-u

Comparteixo totalment el que diu… llegiu-lo. Val la pena.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús