Parlament: Tossudament alçats o Jorn dels miserables?

Observant el que està passant cada vegada sembla més clar que s’acosta un moment clau per Catalunya. Llegiu, per exemple, l’escrit que avui mateix ha publicat Vicenç Villatoro: “Final de trajecte“. Villatoro acaba el seu escrit amb aquest paràgraf:

“De vegades la gent que ve de fora ens pregunta, als catalans, si passaran coses en els pròxims mesos. Jo els responc que estic convençut que passaran en el termini d’un any. No sé quines. I poden no ser bones. Però passaran. Per una senzilla raó: perquè allà on som no ens hi podem quedar. Hi ha un decalatge insostenible entre les expectatives i les possibilitats. Un any. I trajecte nou.”

No sé si serà un any, mig any, un any i mig o dos, però és clar que estem en un moment on el nostre país haurà de decidir, sense ambigüitats, cap a on vol anar. I aquesta decisió marcarà el futur de Catalunya durant molts anys.

I per mi hi ha un parell de cançons de Lluis Llach que il·lustren els camins que pot agafar el nostre Govern i el nostre Parlament: Tossudament alçats  i El jorn dels miserables. Us deixo aquí una estrofa de cada una, amb els enllaços (en el títol) a la lletra sencera:

Cortes_Catalanas.jpg

TOSSUDAMENT ALÇATS
Som aquí, tossudament alçats,
proclamant el nom, el temps i el lloc
que ens dol i pertany,
si vols amb els punys oberts,
si cal amb els punys tancats,
per mor que el somni que tenim junts es faci possible.

[…]

EL JORN DELS MISERABLES

[…]

Que poca esperança tinc,
i potser caldrà deixar-la,
que no sigui que esperar
ens allunyi més dels actes.

[…]

… I vosaltres? Teniu cançons que il·lustrin com ho veieu?

 

 


Imatge: Corts Catalanes segons una miniatura d’un incunable del segle XV (Domini públic)

 

1 comentari

 • M. Dolors Navarro i Sànchez

  29/04/2012 0:41

  Sempre tindrem l’Estaca:

  Si tu l’estires fort per aquí
  i jo l’estiro fort per allà,
  segur que tomba, tomba, tomba
  i ens podrem alliberar.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús