Per què el 25N votaré un projecte people friendly?

No espereu trobar aquí grans reflexions; simplement volia explicar perquè em vaig adherir a Catalunya Sí i perquè votaré ERC/Catalunya Sí a les properes eleccions del 25 de novembre.

Votaré ERC/Catalunya Sí perquè vull la independència de Catalunya. I enteneu independència en el context del segle XXI, no del XIX o XX. Una Catalunya imbricada en el complex món on ens toca viure. Vull, simplement que Catalunya pugui ser un subjecte polític com ho és Holanda, Suïssa, Dinamarca…  i que podem pertànyer (si així ho volem els catalans) a la Unió Europea com un membre de ple dret.

Però una Catalunya independent no ens arreglarà les coses de manera màgica. Necessitem un govern que implementi polítiques d’esquerres (què voleu que us digui? a mi m’agrada encara parlar d’esquerres i dretes… encara que les esquerres i dretes d’ara siguin coses diferents de les de fa 100 anys). No és suficient per sortir de la crisi aplicar, com proposen alguns, polítiques bussiness friendly. És clar que calen polítiques bussiness friendly  per ajudar a sortir del pou… però no per qualsevol bussiness. Ara bé, per sortir del pou necessitem, sobre tot, polítiques people friendly. I això, vol dir polítiques d’esquerres. Us recomano, si no ho heu fet, que escolteu o llegiu el discurs d’Oriol Junqueras quan va ser proclamat per aquests eleccions ja fa algunes setmanes. El teniu en vídeo i text en aquest enllaç. Entre altres coses hi diu Junqueras:

“[…]Ser d’esquerres, doncs, no és un seguit de definicions concretes. Com deia molta gent del Labor, ser d’esquerres no és ancorar-se en la definició d’un model productiu concret en un instant de la història. És l’apel·lació a valors universals que podem concatenar cada dia: la feina, la justícia, la igualtat d’oportunitats. Un accés digne a la terra, a la feina i a la ciutadania. Això són els valors que nosaltres volem encarnar. Els valors de les esquerres.”

I com que crec que el projecte que encapçala una persona honesta com Oriol Junqueras és la millor garantia de tot això, per això em vaig adherir ja fa un any a Catalunya Sí, i per això votaré ERC/Catalunya Sí aquest 25 de novembre. I si sou dels que dubteu poc o molt a qui votar, us animo a fer el mateix… després d’haver escoltat, llegit i contrastat diverses opinions, és clar.

Acabo: mireu-vos aquests petit video (nomé 15 segons) penjat ahir per @nursucar a Twitter on Oriol Junqueras anuncia a la gent que feia cua per entrar al míting de Sabadell que faria un segon torn perquè el local ja era completament ple.

2 comentaris

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús