Inflació de TEDs?

Fry-lightbulb-on-forehead1.jpg Pels que no esteu massa al cas els TED (Technology, Entertainment and Design)  són unes conferències que s’estan fent des del 1984 on es convida a experts d’àmbits ben diversos a exposar les seves idees en petites xerrades de 15-20 minuts. Si consulteu el seu web hi trobareu xerrades molt interessants… i podreu practicar el vostre anglès, que sempre és bo (no us espenteu que moltes estan subtitulades).

Fruit de l’èxit dels TEDs “grans” els organitzadors han llicenciat la marca TEDx per la celebració d’events locals, i estan florint TEDx una mica a tot arreu… I tot i que la majoria són de qualitat, comencen a aparèixer alguns problemes com és el cas del TEDxValenciaWomen i l’enrenou que hi ha hagut sobre algun ponent i els seus plantejaments paracientífics.

Cal anar en compte en no matar les grans idees. Els TEDx poden ser, i són, una gran eina per despertar la curiositat de la gent en esdeveniments propers… però cal assegurar que el que s’hi expliqui sigui rigorós (sigui ciència, tecnologia, disseny, art…).  Organitzar un TEDx no és imprescindible i no s’hauria de convertir en una moda… però si en el vostre entorn hi ha intel·ligència i talent, no dubteu en compartir-ho organitzant un TEDx o equivalent.

Foto: “Arthur Fry, inventor of the Post-it Note, with one on his forehead bearing a with a picture of a lightbulb“(domini públic)

1 comentari

  • Inflació de TEDs? | @jordir

    30/01/2013 13:55

    […] http://blogspersonals.ara.cat/desdelmontgri/2012/12/11/inflacio-de-teds/ “Pels que no esteu massa al cas els TED (Technology, Entertainment and Design)  són unes conferències que s’estan fent des del 1984 on es convida a experts d’àmbits ben diversos a exposar les seves idees en petites xerrades de 15-20 minuts. Si consulteu el seu web hi trobareu xerrades molt interessants… i podreu practicar el vostre anglès, que sempre és bo (no us espenteu que moltes estan subtitulades).[…]“ […]

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús