Una guerra de les galàxies diferent (ASCII)

Molta gent s’ha introduït a internet a l’època dels webs i amb els fantàstics entorns d’escriptori (Windows, MAC, GNU/Linux amb GNOME o KDE o …). Però internet existeix de força abans de tot això: el web no apareix fins a principis dels 90 del segle passat quan internet ja feia una colla d’anys que estava funcionant. Si voleu saber els detalls de la història d’internet la teniu aquí (Wikipedia)

Abans del web quatre dels serveis més usats a internet eren l’ftp per transferir fitxers entre ordinadors, el news per llegir i compartir notícies, el correu electrònic i el telnet per connectar-se a altres ordinadors remotament… la majoria de vegades des de terminals de text (els ordinadors amb prestacions gràfiques no es comencen a escampar fins a finals dels 80 tot i que n’hi ha des dels 60).

Tots aquests serveis segueixen funcionant a internet i els teniu instal·lats, probablement, als vostres ordinadors i, malgrat estar pensats per treballar en mode text i només amb el joc de caràcters ASCII i amb  molta paciència i creativitat es podien fer veritables obres d’art. Avui us en volia presentar una que fa servir el text de presentació d’una sessió telnet per fer un resum de la pel·lícula Star Wars.

Feu-vos una bossa de crispetes, apagueu els llums d’on esteu i proveu-ho. Només necessiteu obrir un terminal (consola) del vostre ordinador i escriure-hi:

telnet towel.blinkenlights.nl

… i comença la pel·lícula (aquí una captura de pantalla):

Captura de 2013-05-01 09:15:16.png
Ah! I com s’obre una terminal? Els que treballeu amb MAC OSX ho podeu trobar aquí. Els que treballeu amb Windows aquí i els que feu servir GNU/Linux ja ho sabeu ;-)

Si no us en sortiu no patiu. Podeu mirar aquesta animació directament des d’alguna web. Per exemple a http://www.asciimation.co.nz/

Ah…!  i veure una estona aquesta animació també m’ha servit per recuperar des d’alguna sinapsi ben fonda que per avortar una sessió telnet es feia servir la natural combinació de tecles <Ctrl><]>

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús