Gràcies, mestres

Divendres vinent deixem de ser pares de primària. Hauran estat dotze anys de pares de l’escola pública Guillem de Montgrí a Torroella de Montgrí. En un post de fa un parell de mesos parlava de la meva experiència a l’AMPA durant aquests dotze anys (“120 últims dimars de mes“). Avui, permeteu-me escriure quatre ratlles d’agraïment als mestres.

Tot i que vol ser un agraïment genèric a tots els bons mestres del nostre país (que són molts), ho explicaré fent servir una experiència concreta d’aquest dimecres passat. En Lluís Vilanova, mestre d’educació física del Guillem, malalt de muntanya i pintor, des de fa més de 10 anys que organitza amb altres companys de l’escola una excursió a l’alta muntanya pels nens i nenes de sisè (Fem el cim) i hi convida als pares a acompanyar-los.

Ho comparteixo aquí perquè crec que aquesta sortida recull prou idees de com es podria anar canviant l’escola. És una sortida que permet viure in situ un munt d’aspectes importants que els nens i nenes han treballat a l’escola, de manera molt diferent a com es podrien veure en una aula o en un museu. És una sortida on es pot parlar de botànica, zoologia, meteorologia, física, geografia i història… però on es treballen també valors com l’esforç (per començar quedem tots a les 6 del matí a l’escola per marxar), superació, amistat, col·laboració, paciència, curiositat, respecte als companys i al medi, divertiment, lligams entre pares i mestres…

És una excursió que als nens i nenes els fa molta il·lusió però no saben si es podrà fer ni quan es farà. Per exemple aquest any en la data prevista inicial (finals de maig) no es va poder fer per malt temps, i aquest dimecres es va haver d’optar pel pla B (Pic de la Dona) en comptes del pla A (Gra de Fajol) per massa neu. Altres anys s’havia hagut de posposar fins a 4 vegades pel mal temps.

En el Pla A es puja pel refugi de Vallter fins al coll de la Marrana i allà els més valents acaben de pujar fins al Gra de Fajol. En el pla B es puja des de l’estació de Vallter 2000 al Pic de la Dona, en una ruta circular i una mica més suau, En aquest cas tota l’expedició l’acaba fent (són uns 8Km amb un desnivell positiu d’uns 700m). Els 50 nens, 4 mestres i la vintena de pares la vam poder fer sense masses problemes, tothom al seu ritme en molt bona companyonia.

Captura de 2013-06-14 11:27:52.png

I aplicant allò tan gastat de “una imatge val més que mil paraules” us deixo algunes fotos de l’excursicó que valen per uns quants milers de paraules.

201306_0015.JPG

Avui el transport ens portarà a una altra escola... alguns pares ja havíem arribat amb cotxe

201306_0016.JPG

Preparem el material... calçat. motxilles,...

201306_0020.JPG

classe de valors: paciència (cua) i ajuda (pas d'un rierol)

201306_0029.JPG

Geografia política (resseguiu la frontera entre França i Catalunya) i física (erosió, valls...)

201306_0030.JPG

Botànica (adaptació al medi)

201306_0034.JPG

valors: premi a l'esforç (hem fet el cim!) Pic de la Dona (2700 metres)

201306_0041.JPG

Meteorologia, núvols i vent

201306_0048.JPG

Valors: paciència i prudència (carenant anant al prat on dinaríem)

201306_0051.JPG

Zoologia: mamífers (isards i marmotes) aus (corbs, rapinyaires,...), ossos ... però no óssos, ortografia ;-)

201306_0068.JPG

Valors (divertiment) i Física (fregament i estats de la matèria aigua, neu i gel i núvols)

201306_0076.JPG

Valors: prudència (baixa la boira, hora de tornar)

Resumint: un grup de nens i mestres que per un dia han canviat la jornada intensiva per una jornada intensa.

1 comentari

  • Gràcies, mestres | @jordir

    14/06/2013 12:08

    […] http://blogspersonals.ara.cat/desdelmontgri/2013/06/14/gracies-mestres/ “Divendres vinent deixem de ser pares de primària. Hauran estat dotze anys de pares de l’escola pública Guillem de Montgrí a Torroella de Montgrí. En un post de fa un parell de mesos parlava de la meva experiència a l’AMPA durant aquests dotze anys (“120 últims dimars de mes“). Avui, permeteu-me escriure quatre ratlles d’agraïment als mestres. […]

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús