400 Km d’il·lusions

mapa via catalanaAquest 11 de setembre els catalans que volem poder decidir lliurement i democràticament el nostre futur estem convocats a donar-nos les mans a la Via Catalana. Aquest 11 de setembre els catalans que volem poder decidir lliurement i democràticament el nostre futur en farem una de grossa. Molt grossa.

Tant grossa serà? No sé si us passa a vosaltres però a mi em costa imaginar grans magnituds de coses de fora del meu àmbit de coneixement o del de la meva experiència. En aquests casos em va bé intentar visualitzar-ho transportant-ho a altres mesures que em puguin ser més familiars. En posaré un parell d’exemples i segur que cada un de vosaltres en trobarà algun que li sigui proper a ell:

 • 5 hores seguides conduint (a 80 km/h) és el que trigaríem per recórrer tota la via catalana. I durant aquestes cinc hores aniríem veient ininterrompudament persones agafades de la mà amb cares d’il·lusió… La farem molt grossa, sí.
  5 hores conduint per recórrer la via
 • 11.5 dies trigaríem a completar el joc del telèfon començant al Pertús i acabant a Alcanar. Onze dies i mig comptats a partir de les 400.000 persones que calen per completar la cadena i 2.5 segons per escoltar i passar la paraula al veí: un milió de segons dividit pels 86.400 segons que té un dia. Però serem molts més a la cadena… La farem molt grossa, sí.

  11.5 dies per completar el joc del telèfon

Us convido a que si us ve de gust compartiu a twitter o facebook  com us ho imagineu vosaltres fent servir l’etiqueta #MagnitudViaCatalana

Però el que és més important és que aquesta immensa cadena humana la farem a la nostra manera: des de baix, de forma organitzada, cívica, pacífica i tossuda (la CatalanWay)… tot reclamant el nostre dret a votar; el nostre dret a ser independents. Independents en un món interdependent com el que tenim aquest segle XXI.

Ho tenim a tocar. Fem que el món ho vegi. Demà, inscrits o no, tothom a la via catalana. No hi sobrarà ningú.

Si esteu seguint la Blog-via cap a la independència contineu cap  aquí (Fanal Blau).

3 comentaris

 • 400 Km d’il·lusions | @jordir

  10/09/2013 11:53

  […] http://blogspersonals.ara.cat/desdelmontgri/2013/09/10/400-km-dil%C2%B7lusions/ “Aquest 11 de setembre els catalans que volem poder decidir lliurement i democràticament el nostre futur estem convocats a donar-nos les mans a la Via Catalana. Aquest 11 de setembre els catalans que volem poder decidir lliurement i democràticament el nostre futur en farem una de grossa. Molt grossa. […]

 • Dolors Besalú

  11/09/2013 21:16

  Jo ho he seguit des de Suïssa i es veia impressionant! Aconseguit!!
  Dolors

 • sargantana

  14/09/2013 13:23

  vaig deixar un comentari pero veig que no ho devia fer be del tot
  et deia que havia fet com tu..intentar visualitzar la cadena desde la finestre del meu vehicle creuant catalunya de nord a sud i mes enlla si hi cap
  hem fet algo molt gran i te un valor especial perque ho hem fet nosaltres..sense cap mena d’imposicio politica ni de cap altre mena i ho hem fet amb el senzill gest de donar-nos les mans
  i crec que tot aixo diu molt de nosaltres
  compartir-ho real i virtualment ha sigut i es un privilegi
  gracies !!

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús