El 9 de novembre del 2014 votarem

L’endemà de la convenció del Partit Popular a Barcelona tenia ganes de posar sobre les pantalles un resum del resultat de les eleccions al Parlament de Catalunya 2012. Òbviament no és res nou però crec que és bo recordar cadascú a qui representa:

TaulaVotsDA.png

Al final de la taula he sumat els vots obtinguts pels partits que portaven d’una manera o altra el dret a decidir al seu programa (CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i CUP per ordre dels resultats) i els que s’hi oposaven (PP i C’s). I el resultat és ben clar: un 72.22% dels vots a partits amb representació parlamentària van ser pels partits que defensaven el dret a decidir i un 20.54% pels que no el reconeixien (dins el 7.24% restant hi ha els vots en blanc i vots a partits que no van obtenir representació amb plantejaments tant dispars en relació al dret a decidir com poden ser els de PxC o els de SI). Gràficament:

DiagramaVotsDA.png

 

Em sembla que queda ben clar quin és el desig del poble català. Els que aquest cap de setmana ens han volgut donar lliçons de com ens hem de comportar van treure un 12.98% dels vots en les eleccions del 2012. I juntament amb els seus aliats de C’s en l¡’objectiu d’impedir que votem passen una miqueta del 20,5%. O si ho voleu dir diferent: només 1 de cada 5 votants va escollir en les eleccions al Parlament del 2012 opcions contràries al dret a decidir.

El 9 de novembre del 2014 votarem, perquè la democràcia és respectar la voluntat popular.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús