De tram a tram i tot és un clam

Finalment ahir es va presentar l’esperada Gigafoto de la Via Catalana de l’11 de setembre de 2.013. La gigafoto entesa com una fotografia panoràmica dels 400Km  era una idea d’una gran força… però tècnicament impossible de fer (com explica en aquest enllaç la gent del VICOROB que van muntar les 107.000 fotos dels 800 trams).

Malgrat tot s’ha aconseguit elaborar i publicar a internet una aproximació a la gigafoto ideal, procés en el que he tingut l’honor de col·laborar-hi (sí; per mi ha estat un honor). Hareu vist que realment no hi ha una gigafoto sinó que al final s’han generat 800 trossos de gigafoto (un per cada tram) i les unions de les fotos no han quedat sempre ben resoltes (el procés automàtic ha provocat efectes ben curiosos que a twitter  s’han anat recollint amb l’HT #GigafotoMutant, afectant tant a gent anònima com a gent coneguda).

Però si em permeteu una reflexió personal: el que més m’ha omplert del procés és veure les cares de la gent (i n’he vist desenes de milers aquests mesos). Cares que eren una barreja d’il·lusió, de felicitat, de dignitat. Cares de gent de totes edats i colors. Cares de gent que veies que havien fet un esforç immens per ser-hi (per l’edat, per la mobilitat reduïda). Cares de famílies, de colles; cares solitàries.

Us recomano que us deixeu portar i que feu un passeig per la via catalana sense buscar cap tram en concret, aleatòriament (com potser feu quan visiteu una ciutat desconeguda) i que us aneu carregant les piles amb la il·lusió que hi trobareu… Ens farà molta falta molta energia els propers mesos.

I per si ho voleu provar, he preparat una petita pàgina web que us enviarà a un tram qualsevol de la GigaFoto (escollit a l’atzar). A veure on us porta i ja explicareu, si us ve de gust, què us ha semblat el lloc (o els llocs si repetiu el procés) a on heu anat a part fent algun comentari a aquest post.

Captura de 2014-04-02 22:53:21.png

 

Bona passejada a tothom!

2 comentaris

  • Joan Magrans

    03/04/2014 0:07

    A mi m’ha enviat a Sils (el primer cop). És curiós i divertit passejar per la Via Catalana mirant gent anònima però que transmeten alegria i il·lusió, amb la gràcia afegida que podries reconèixer alguna persona o fins i tot a un mateix.

  • Què ens diu el BOP del CEO abril 2014? 62.3% – Ara.cat | Humbert.Cat

    30/04/2014 23:55

    […] Què ens diu el BOP del CEO abril 2014? 62.3% – Ara.cat. « De tram a tram i tot és un clam […]

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús