Com sona l’ESO. Ho coneixeu?

Com Sona l'ESO

Del 7 al 10 de maig vam tenir a Torroella de Montgrí i l’Estartit el Com sona l’ESO. Probablement el nom no us dirà massa res… però és una experiència vital. A grosso modo: mil nois i noies d’ESO dels Països Catalans es troben i conviuen en un poble durant 4 dies per tal de fer els darrers assajos i oferir un concert que han anat preparant per separat en els seus instituts els darrers mesos.

Com sona l’ESO és el triomf de la tossuderia d’uns professors de música d’instituts públics dels Països Catalans que estimen la música. l’educació, la llengua… la cultura. És el triomf d’uns nois i noies d’ESO – molts sense cap educació musical específica – que amb l’esforç aconsegueixen interpretar un concert més que digne. És el triomf d’un esforç col·lectiu en el poble d’acollida (ajuntament, institut, AMPA, comerciants, associacions, empreses locals…). És, en definitiva, una petita meravella efímera que floreix en algun poble de casa nostra a principis de maig. I ja fa quinze anys que passa:

He tingut la sort de viure el concert amb dos barrets: com a pare de participants i formant part del grup d’una trentena de voluntaris de l’AMPA de l’Institut Montgrí de Torroella de Montgrí que hem col·laborat aquests dies amb l’organització. Per  poc que pugueu, mireu de participar-hi algun any. Parleu amb el vostre institut perquè s’interessi per aquest projecte. Creieu-me: s’ha de viure… I els nois noies tornen a casa força més grans de com van marxar.

Perquè us feu una idea del resultat final us deixo un parell de vídeos: el primer és un fragment de l’estaca  i el segon és un reportatge de tot el concert que he trobat a youtube (enregistrat per Ricard F.)

 

1 comentari

  • Com sona l’ESO. Ho coneixeu? | @jordir

    13/05/2014 15:04

    […] http://blogspersonals.ara.cat/desdelmontgri/2014/05/12/com-sona-leso-ho-coneixeu/ “Del 7 al 10 de maig vam tenir a Torroella de Montgrí i l’Estartit el Com sona l’ESO. Probablement el nom no us dirà massa res… però és una experiència vital. A grosso modo: mil nois i noies d’ESO dels Països Catalans es troben i conviuen en un poble durant 4 dies per tal de fer els darrers assajos i oferir un concert que han anat preparant per separat en els seus instituts els darrers mesos. […]“ […]

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús