Sis mil cinquanta-set noves raons pel SíSí el 9 de novembre

escola_escuela.png

(Credits al final del post)

Ahir es va fer públic un nou atac al model educatiu català: el ministre Wert anuncià que el seu ministeri pagaria, descomptant-ho de les transferències a la Generalitat, 6.057€ a cada nen o nena que demanés ser escolaritzat en castellà en una escola privada.

Aquest anunci té moltes lectures: saltar-se a la torera (mai més ben dit) tot el model d’escola catalana construït des del consens durant dècades i avalat pels resultats al final dels cicles obligatoris (4t ESO), saltar-se la transferència de competències en educació, ajudar a crear la divisió lingüística a Catalunya (que ara és residual) subvencionant amb els impostos de tothom a les famílies que volen que els seus fills no coneguin el català, provocar que avancem cap un model com el basc amb escoles només en català -residuals i folclòriques si poguessin-, només en castellà o amb les dues llengües (amb tot el que això implica pel fet de separar nens i nenes en funció de la llengua), provocar malestar en les escoles concertades (reben menys dels 6.057€ per nen)… resumint: potenciar l’ensenyament privat, promoure la divisió lingüística al nostre país i posar pressió als ja minvats pressupostos de la Generalitat

Però permeteu-me només una reflexió en els temps actuals: estem parlant de 6.057€ per criatura i curs. El curs 2013/14 tenia 175 dies lectius. El preu màxim per menú escolar fixat pel curs 13/14 per la Generalitat era de 6.20€ (fins 6.80€ pels esporàdics). Dividint 6.057€ entre els 175 dies lectius i els 6,20€ del cost màxim d’un dinar surt 5,6. És a dir: amb el que el ministre Wert pretén fer pagar a la Generalitat per escolaritzar en castellà a un nen es podrien pagar els dinars de tot un curs a quasi 6 nens. Prioritats? 

Crèdits imatge: Imatge feta a partir del fitxer http://freedesignfile.com/67340-multicolor-school-icon-vector-03/ (amb llicència CC attribution 3.0)

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús