L’aplec del gripau (aka Fem una gran gripauada?)

800px-Bufo_calamita_3Dos mesos després del 27 de setembre ha arribat el moment de fer la gran gripauada per la República Catalana. Gripauada simbòlica, és clar, que tampoc cal posar en perill la població catalana de batracis.

Els catalans sempre trobem alguna excusa per fer xefles a base de botifarrades, graellades, arrossades, calçotades, cargolades… i aprofitant el nostre know-how en la matèria ara hauríem d’organitzar una gran gripauada. Un aplec on tots els independentistes portéssim els nostres gripaus i tots junts i al crit de “un, dos, tres!” cadascú s’empassés els seus anant dient “bufa bufa” i, després d’un traguinyol de ratafia al gust, ens poséssim a treballar tots plegats durant uns mesos (només uns mesos; no una eternitat) per construir un marc inicial per la República Catalana. I després tindrem anys i anys, generacions i generacions per anar omplint aquest marc de la manera que vagin marcant els ciutadans amb la seva participació en la vida política del país i les majories que es vagin definint.

I si el procés d’independència ha de servir per enfrontar-nos a una situació d’emergència social – que hi ha de servir – ha de ser ara i no d’aquí a mig any quan ja ens haurà ben escanyat econòmicament l’estat espanyol. I si el procés ha de servir per tenir una república neta de corrupció – que ho ha de ser – primer hem de tenir la república. I si la independència de Catalunya està per sobre de les persones – que ho està – ho està tant per proposar algú com per vetar algú. No ens enroquem en debats fratricides entre independentistes (dediquem esforços als debats enriquidors) i no busquem unes noves eleccions al març que només donarien forces als qui no volen la independència.

Posem-nos d’acord tots plegats i endavant. Encara hi ha temps.

Imatge en domini públic extreta de https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Bufo_calamita_3.jpg

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús