900 morts al Mediterrani…

En una setmana segons Metges Sense Fronteres han mort en naufragis al Mediterrani 900 persones expulsades de casa seva per guerres i misèries i que buscaven un món millor per ells i pels seus.

I tinc la sensació que a vegades no ens fem a la idea de la magnitud de la tragèdia. Comparem-ho amb coses properes? A Catalunya tenim 948 municipis dels quals 460 (quatre cents seixanta) tenen menys de 900 habitants (un 48.5% del total, quasi la meitat). És a dir, que la meitat dels municipis de Catalunya tenen una població inferior al nombre de morts la darrera setmana de naufragis. I si ho voleu encara una mica més gràfic, sumant la població dels 16 municipis més petits del nostre país dóna 903 persones. No cal dir res més.

(dades Idescat 2015)

municipis catalans menys 900 habitants

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús