Emprèn des del núvol!

Aquest any que tot just ara comença, arriba farcit de sucoses novetats per a la gent emprenedora de qualsevol classe i pelatge. Si el 2010 va ser l’any de l’esclat de les plataformes ciutadanes, liderades per emprenedors amb ganes de fer bullir l’olla, com ara, Gild, El Iniciador o Barcelona Enterpreneurship City, per posar tres casos força notaBles; el 2011 serà l’any de les xarxes socials que, nascudes en clau catalana, volen esdevenir mercadal nostrat de l’intercanvi global.

Glocalització és la parauleta que farà fortuna enguany. El mot no és nou. Car és nascut en la ruralia japonesa de la dècada dels 80. És glocal aquell que té la capacitat de crear ponts entre allò local i allò global. És a dir, que pot parlar en català de política internacional o, en anglès, dels problemes de Vilatova de Baix. De fet, el terme ‘glocal’ es fa servir en referència a aquelles persones que són capaces de menjar-se un pa amb tomàquet a Catalunya, o una brotxeta de saltamartins a Laos, és a dir, que no tenen massa problemes per adaptar-se a les realitats locals d’un món globalitzat i on les fronteres es desdibuixen si hom obre la ment i surt de casa.

I què te a veure tot aixó amb la gent emprenedora?

Doncs bàsicament que, l’any passat, va veure l’adaptació local d’eines globals que acceleren les capacitats de l’empresa catalana per trobar gent amb qui fer negoci i esdevenir més glocals.

La primera de les apostes és la de la Nova Anella, el testament que el Govern d’Entesa llega als seus substituts al capdavant d’ACC1Ó. Es tracta d’una xarxa de networking empresarial que té l’objectiu d’internacionalitzar l’empresa catalana. L’Anella no és una novetat. De fet, era un taud dificil de fer rutllar. Un mort en vida que, com l’Au Fènix, ha renascut de les seves cendres, i ara sí, ara sembla que és molt més usable i funcional. Tota una aposta per l’empresa que vol posicionar-se en aquest mercat global on som tots enredats.

La segona de les apostes, esdeve el punt de trobada de les empreses que tenen Barcelona com a referent, objectiu i imatge. Biznetarcelona, encara en fase de proves, és el regal de l’Ajuntament de Barcelona a les empreses de la ciutat. Un punt de trobada de part dificil, per llur magnitud i l’aplegament d’interessos que hi ha hagut a la rebotiga del projecte, però que està donant un resultat espectacular pel que fa a la generació d’espais de trobada i col·laboració a disposició dels usuaris que, en ell, hi fan estada. Obertura total per qui vulgui viure la Barcelona emprenedora i empresarial.

La tercera és l’aposta del rerepaís: Grèra neix d’un dels emprenedors amb més futur i visió emprenedora de casa nostra. En Josep Albertí és un manresà capaç de vendre estufes al desert del Sàhara. La tecnologia que hi ha darrera de la seva escombra aranesa és d’arrel vigatana. I, per postres – l’olfacte sempre mana -, el seu soci financer viu al rovell de l’ou de la ciutat de Barcelona, el punt que atrau més capitals d’aquest país que ens agermana.

Tres eines, tres estratègies, tres apostes que, complementades, esdevenen un nou mercat de contactes i relacions al servei de l’emprenedoria catalana. Ja sigui la dels estevets de botiga i manguitos, o la dels Verdaguers, Bonvies, Lees i d’altres “glocals” de nau ferrenya i mires àmplies.

7 comentaris

 • Josep Alberti

  28/01/2011 23:12

  Benvolgut Lluís,
  gràcies pels comentaris i pel teu blog!!!!
  A veure si entre tots fem créixer de nou el nostre país! i confio que la nostra eina http://www.grera.net pugui aportar el seu granet de sorra de forma directa i indirectament ajudant als petits empresaris catalans.
  Salut!

 • Tweets that mention Emprèn des del núvol! – Ara.cat — Topsy.com

  29/01/2011 0:31

  […] This post was mentioned on Twitter by xevi saura and networking grera, LluísMauriSellés. LluísMauriSellés said: El meu primer apunt com a blocaire de l'Ara: Emprèn des del núvol! – http://t.co/KAWPidV vía @diariARA […]

 • Miquel Carrió

  29/01/2011 20:42

  Gràcies Lluís, el soci financer espera poder col·laborar en més projectes emprenedors i entre tots poder anar endavant. http://www.efinancialm.com

 • Maria Sellés

  26/02/2011 20:43

  Ànims, constància i sort per als nous emprenedors! Aplaudiments per a ells i també per a els que els donen a conèixer.
  Molt bé l’article

 • Un any #desdelnuvol que cal celebrar amb @grera – La rateta que escombrava l’escaleta: – Ara.cat

  25/01/2012 10:55

  […] que estem a les vigílies de l’aniversari d’aquest bloc @ARAemprenem, rellegeixo aquell primer apunt i viatjo al 26 de gener de […]

 • Lluís Mauri Sellés

  26/01/2012 19:20

  Gràcies a vosaltres per esmerçar esforços i temps en un projecte que, si més no, des de la perspectiva de la cooperació, rutlla i em permet posar-lo d’exemple :-D

 • Gaurav

  15/07/2012 11:24

  Tinc un company que te9 un petit neocgi de solucions web i internet que va poder participar en aquest programa, cosa que li ha perme9s establir un acord de colb7laboracif3 amb una empresa italiana i tenir un canal d’acce9s a aquest mercat. Ell tambe9 ofereix els productes del seu soci a Catalunya n’este0 molt content !

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús