Què hi faig jo aquí?

Anton Marco Escoda | Luxemburg

Malgrat que quan ja has decidit anar a un lloc ja hauries de saber per què n’has pres el determini, malgrat que quan hi vas ja hauries de saber per què hi vas, malgrat que quan hi arribes ja hauria d’estar clar que hi vols arribar i entrar, si es tracta d’un recinte tancat, malgrat tot, quan ja hi ets, mal no està preguntar-se altre cop, què hi faig jo aquí?

Quan es tracta d’anar a veure un partit de futbol al camp del teu equip preferit, totes aquests preguntes no es plantegen. Quan ja ho has decidit, hi vas, hi entres, t’hi estàs i t’hi exultes. Tampoc el devot es planteja cap d’aquestes preguntes quan va a un ofici religiós. Si s’hi ha d’anar, si va i s’hi està, i en surt tan feliç d’haver-hi anat, estat i resat. I àdhuc més diré que ningú decideix de no anar a dinar el diumenge a cal sogre a les dotze del migdia tocades. Altra cosa és que quan ja hi ets i se t’hi han fet les cinc de la tarda un és comenci a delir i es pregunti: però què hi faig ara jo aquí?

I així passa quan un es presenta els dilluns al matí a la feina. Sense ni tan sols decidir-ho, un hi arriba i un s’hi està fins l’hora que toca, i ben feliç que en surt. Mai veureu a ningú que estant al punt d’entrar al metro es giri i decideixi d’entornar-se’n al llit si feina té i vol conservar-la. En canvi es va, s’entra i s’està un feliç al llit quan n’és l’hora o quan toca.

M’arriba cada any la invitació per a anar a la recepció que es dóna en motiu de la Festa Nacional. Cada d’any decideixo en el darrer moment d’anar-hi i, malgrat tot, hi vaig. I cada any mentre que hi vaig em pregunto per què hi hauria d’anar. I a punt d’entrar em qüestiono si ho hauria de fer. I mentre hi sóc, cada any, em plantejo què coi hi faig jo allí.

I dic jo que ja que, malgrat tot, hi vaig, mal no deu ser que hi vagi i menys mal deu estar, malgrat tot, que m’hi estigui i encara gens mal del tot deu ser que m’ho pregunti.

Etiquetes

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús