Malvendre el saldo

Anton Marco | Luxemburg

 

Com en tants anys arribo a Luxemburg el primer dilluns de setembre. Com és costum aquí, el primer dilluns de setembre es fa la Braderie. Sent a Luxemburg la Braderie un esdeveniment important, es tanca la circulació per l’avinguda de la Liberté com en ocasió del Critèrium ciclista o la desfilada militar de la Festa Nacional. La diferència és que no s’hi instal·la cap podi per a autoritats ni vencedors. La braderie respon a una genuïna manifestació popular. Tothom hi guanya. Els comerciants es treuen els destorbs de sobre malvenent el saldo i la gent humil ho aprofita per baratejar a preus assequibles el que no gosaven comprar per manca de possibles. Ben pensat, però, la liquidació i el malvendre hi és present en tots tres casos. Pels militars, fent sa parada, posen de manifest l’esperit de liquidació que els anima posant a malvendre els cossos dels soldats en cruel batalla en cas escaient. En quant als ciclistes, tots ells, malvenen sons cossos al dopatge. Qui ho pot dubtar. Temps són aquests que passem temps de rebaixes.

Jean-Claude Juncker, Xavier Bettel, Étienne Schneider… s’han deixat veure a la braderie d’enguany, pre-campanya obliga, malvenent el saldo de la legislatura. Ocasió de retrobar-se amb la gent i respondre les qüestions sobre mobilitat, atur, educació… de manera directa, cara a cara. Estalviant-se, tots plegats, el mot rebaixes.

Etiquetes ,

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús