García Abadillo: “¿Por qué molesta tanto?”

Anton Marco | Luxemburg 

 

Dijous es va anunciar el relleu d’en PJ pel Casimiro, «tal para cual». No cal donar-li cap benvinguda a qui haurem d’anomenar CGA o simplement GA: en Casimiro no arriba, és ja un home de la casa. De la casa de la patranya. O, si no, com a benvinguda li puc dedicar una de les seves paràfrasis més recurrents: ¿Por qué molesta tanto?

¿Por qué molesta tanto? s’ha preguntat anys i panys l’Albaladillo referint-se a la matança de l’11-M. Qui sap si l’hauran fet director del Mundo perquè ja ha trobat resposta a tan insidiosa pregunta. O potser ha promocionat perquè encara no la sap? I digui’m, senyor Casimiro: per què molesta tant? O a qui molesta tant? O a qui molesta més? A qui molesta que algú digui des de les altes instàncies: ¿Algo habremos hecho mal? No creu, senyor GA, que deu molestar qui no va fer les coses com s’haurien hagut de fer?

Potser millor, en lloc de GA, l’hauríem d’anomenar “el senyor CA!”. En català, és clar, que és la manera que tenim per a expressar incredulitat o negació; quina millor apel·lació per a un negacionista situacionista. En García Abadillo, a qui tant convenen les sentències del TC i tan poc les del TS, que les quasi mira o mira tan sols quan li convenen, encara remena allò que la sentència no va establir amb quin explosiu es va cometre l’atemptat. Quina llàstima que el GA no es trobés, ell i el seu olfacte periodístic, en el tren el dia d’autos. Qui sap si exercint de reporter de primera línia hauria pogut ensumar l’olor de sofre roent que s’hi respirava per a què no li quedessin dubtes. I l’altra qüestió essencial que per a en GA/CA encara no està clara és l’autoria intel·lectual dels fets. Intel·lectual o moral? Jo també en sé de fer-me preguntes, GA, i ara mateix em pregunto quin coeficient intel·lectual deuen tenir els teus lectors? O a quin coeficient de moralitat no els hauràs conduit? I l’altra: quin coeficient moral es requereix per a esdevenir director del Mundo?

Etiquetes

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús