Sinceritat màxima

Anton Marco | Luxemburg 

 

Aixina es fa, òstia! A matar-los a tots! En aquests mots o similars s’expressaven anònimament les multituds pels carrers de París quan veien passar cap al patíbul a milers de condemnats a la guillotina. A matar-los a tots!, escridassaven en un acte de coratjosa valentia i anònima intrepidesa botiguers, menestrals i camperols sota les ordres de Dumoriez a Valmy quan van aturar l’exèrcit prussià canviant el sentit de la història universal. Aixina es fa, òstia!, és un crit de sinceritat màxima. Tan natural com espontani. Senzill, clar, absolut i sense reserva. A matar-los a tots!, és descarat i cru, tant descarnat com rude. O tan noble com la causa a qui se serveix i honrat com els valors que es defensen sempre i quan es tinguin als jutges de cara i els bons generals al teu bàndol. Si un ho fa en mal dia, solitari i des de Tavernes de la Valldigna, per més camuflat que un es cregui rere, sota o dins del twitter només en pot esperar que algun diari tregui en portada: “Primera detención en España por amenazar a políticos en las redes sociales”. I els lectors quedaran a l’espera de poder veure qui serà el segon.

Etiquetes ,

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús