Pegats foradats

Anton Marco | Luxemburg 

 

La veu de Manuel Cruz, fundador i president de l’associació “Federalistes d’esquerres”, va clamar dijous passat a Luxemburg per una idea racional i flexible com a resposta a l’ansietat identitària i sentimental dels sobiranistes. Va repassar els moments que ens estan tocant viure, amb tanta convulsió. Les incongruències d’uns i altres i les diferents accions polítiques que ell va anar titllant de parxes posats en ares de l’espectacularització de la política. I clamant en favor del federalisme, per sobre les pulsions nacionalistes romàntiques, va reclamar el relleu generacional i el retorn als ja vells ideals que fonamenten el pensament il·lustrat. Segons el catedràtic de Filosofia de la Universitat de Barcelona, el federalisme és racionalitat però també confiança, fraternitat, cooperació. L’única salvació als mals que ens angoixen.

En acabar el torn obert de paraules dels assistents, en Manuel Cruz va respondre ambiguament a una pregunta ben senzilla: el Federalisme lliga, casa o rima millor amb República o Monarquia? Davant l’estupefacció dels presents i per a acabar-ho d’adobar va afegir: de fet això és irrellevant. Un altre parxe.

Etiquetes

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús