صكوك (Sukuk)

Anton Marco | Luxemburg 

 

El صكوك o sukuk, prural de صك (sukk), s’acaba d’implantar a Luxemburg. I és que aquí qui manco corre, vola. Luc Freiden, home tranquil, que ni menja aliments processats ni fuma ni, segons presumeix, no s’estressa, sent encara ministre de Finances, just tres dies abans de la dissolució de la Cambra de Diputats, va autoritzar el primer sukuk que s’emetia en un Estat occidental, guanyant la carrera i passant davant del primer ministre britànic David Cameron i la City de Londres que també hi anaven al darrere.

Ara, el seu successor, acaba de vendre les torres bessones -obra d’en Ricard Bofill- de la place de l’Europe, que passen a formar part dels actius subjacents d’un emprèstit sobirà de tipus sukuk. Igual que el Barça, que fou el primer club europeu en adoptar un sukuk per a poder seguir mantenint un cert tren de vida. Segons Pierre Gramegna, el ministre de Finances actual, els 200 milions obtinguts en l’afer es destinaran a projectes d’inversió estatal, en vialitat i transports públics; qüestió, dic jo, de no mancar en el poder córrer sinó volar.

Etiquetes , ,

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús