Consells per l’agost

Anton Marco | Cambrils La tranquil·la indolència de les primeres setmanes d’agost s’allarga matí i tarda tot esperant que una abrupta llampegada trenqui la monòtona calor que sols distreu l’espessa ombra del garrofer. Un consell: de navegar, feu-ho en barca. No deixeu que els telenotícies us continuïn enverinant les idees. Apagueu la ràdio, poseu-vos fora de cobertura. Escolteu tan sols a qui us envolta, i si us surten amb el que han dit que ha dit l’Obama o el Ban Ki-moon, el president d’això o d’allò, d’aquí o d’allà, trenqueu-li els arguments parlant d’arròs amb galeres, de caminades per verals rústics, d’algun llibre o autor desconegut, de les xancletes de goma-escuma o d’algun parent llunyà. Si ni així tampoc us en sortiu d’afer, com aquells addictes -que som- a apriorismes o a alguna altra substància estupefaent, proveu de localitzar un garrofer i, malgrat que estigui envoltat d’esbarzers, d’un canyar espès o, probablement millor, habitades les escorces de la soca de caus de rates de camp. Sota el l’enbovedat ramatge d’un gran garrofer tot és possible, fins i tot i sobretot això.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús